Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vidéken mindenhol ilyenek az...

Vidéken mindenhol ilyenek az emberek?

Figyelt kérdés
Pár hónapja költöztünk egy kis faluba (Pest megye) ez volt az álmunk. Nagyon szeretünk itt élni, szeretjük a házat, csendes környék, a szomszédaink is normálisak, de észrevettem, hogy egy-két embert leszámítva nagyon furcsán viselkednek. Olyan, mintha nem fogadnának el minket. Erre semmi konkrét példát nem tudok mondani, egyszerűen tartózkodónak érzem őket, pedig mi sem vagyunk szomszédolós típusok, viszont mikor ideköltöztünk, az összes szomszédhoz becsöngettünk és bemutatkoztunk illedelmesen. Az már az első perctől feltűnt, hogy akár a szomszédokkal beszéltünk, akár valamelyik boltban megkérdezték, honnan jöttünk és elmondtuk, hogy Budapestről, akkor vagy valami fura fintort vágtak vagy csak furán néztek ránk. Olyan volt a tekintetük, mintha lenéznének minket. Egyik sem volt konkrétan kiütköző, de mégis ezt éreztem. Én volnék ennyire érzékeny vagy más is érzett már ilyet?

2023. okt. 25. 14:46
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
#9 Ez konkrétan falu, 2600 lakossal és rengeteg olyan emberrel, aki mezőgazdaságból él. Szerintem nyugodtan nevezhetem vidéknek, nem? 😀
2023. okt. 25. 15:13
 12/22 anonim ***** válasza:
93%
Persze hogy nevezheted, mert az. De ha pl. egy ilyen városba költöztél volna, mint én, lehetne kerted is és senki sem nézne rád gyüttmentként, érted?
2023. okt. 25. 15:28
 13/22 anonim ***** válasza:
83%

Velem is ilyenek. Az első 1-2 èvben úgy lestek, mintha valami állatkertben lennènk ès èn lennèk a legújabb kisállatka. Ha kimentem a kertbe, előjöttek a szomszèdok kukkolni. Ha ültettem, azt kipletykálták. Egyik szomszèd ment a másikhoz, összesúgtak stb.

Fő tèmájuk az előkertem volt.

Már 5 ève itt lakok, de a mai napig lesnek , csak szolidabban.

A kitárgyalás se megy már annyira,mert èszrevettèk hogy nagy ívbe lesz4rom a vèlemènyüket.

Aki pedig nyiltan beszólt, fintorgott arra hogy városi vagyok annak a Márki-Zay fèle falusi szöveget idèztem, hozzátève hogy ők miben különbek? Tiszta "mi kis falunk" mintapèldányok.

2023. okt. 25. 15:40
 14/22 anonim ***** válasza:
95%
13 lesnek ezek mindenkit. Pont a napokban jutott eszembe, hogy a 90-es évek elején a szülőfalumban még az volt a hétvégi valóságshow, ha ősszel esküvők voltak, a nem meghívott öregasszonyok a kultúrterem (tánctér) 4-5 alblakánál álltak sorba kint mint a verebek, és nézték, hogy mi történik bent, ki kivel, ki mennyire részegedett le stb.
2023. okt. 25. 16:08
 15/22 A kérdező kommentje:

#12 És honnan veszed, hogy nincs kertünk? 1200 nm minek számít?

Jó, hogy ismeretlenül próbálod megmagyarázni, hogy mit kellett volna vennünk. Nem csak az számított, hogy csendes, nyugodt helyen legyünk, hanem az is, hogy a pénzünkért ne egy felújítandó pénznyelőt vegyünk, amire rámegy a gatyánk is.

2023. okt. 25. 16:49
 16/22 anonim ***** válasza:
69%
15 szerintem félreérted. Arra gondolt, hogy a város feeling is megmarad, és a kert is és nem kellett volna ehhez vidékre költözni.
2023. okt. 25. 16:58
 17/22 A kérdező kommentje:

A kert részét valóban lehet, hogy félreértettem, de szerintem mindenki tudja, mekkora árbeli különbséget jelent falun vagy városban házat venni.

Több ismerősöm vett házat a városban, nem győzik önteni bele a pénzt, már a dupláját ráköltötték, mint amennyiért a házat megvették és kezdenek kifeszülni idegileg. Mi ezt el szerettük volna kerülni, nem azért akartunk kertes házat, hogy utána belerokkanjunk.

2023. okt. 25. 17:04
 18/22 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, amiről írsz én kapásból 2 dologra is tudok gondolni.

1. "gyüttmaradt" effektus. Ezt sok beköltöző ismeri és szerintem hallotta is már. Hogy van sok olyan falusi, aki szerint csak az az igazi x y településnévi, aki ott született, vagy a szülei születtek ott. A többi meg "csak ilyen betelepült" tehát nem teljesjogú polgár. Totális idiótaság, de tényleg létező jelenség.

2. jó öreg pest vs vidék ellentét. Ez meg inkább már társadalmi hatás, de szintén valós. Sokan oda vissza lenézik a másikat, vidéki a pestit, és pesti a vidékit. Szerintem ez mostanság eléggé ki van élvezve, sőt talán jobban mint valaha.

2023. okt. 25. 17:12
 19/22 A kérdező kommentje:
#18 Igen, sajnos ezt én is tapasztalom, facebookon a kommentek között is folyton vita van ebből. Sosem értettem, született pesti vagyok, de soha nem néztem le a vidékieket. Ez egyébként az agglomerációban éleződik ki nagyon, ott nagyon utálják a pestieket, akik oda költöznek.
2023. okt. 25. 17:29
 20/22 anonim ***** válasza:
93%

Jó hogy mondod a facebookot! Mert most beugrott még pár szempont amit én is láttam, és jó válasz lehet a kérdésedre. Tehát sokakat félrevezetnek a politikusok, és az egyre több helyen jelentkező problémákat, pl iskola és bölcsöde hiány, közműproblémák, utakon dugó és egyre nagyobb forgalom, de lassan már a hulladékproblémától kezdve mindent megpróbálnak sunyin a betelepültek nyakába varrni. Tehát a polgármester és a társai rogyásig adják ki az egykori szántó meg ipari területeket lakóparkoknak, kaszálnak a bejövő pénzből, közműveket és szolgáltatásokat nem fejlesztik így még több pénz marad ellopni, majd sunyi módon ilyen háttéremberek elkezdik a lakosságot hergelni, hogy ami probléma van az mind a betelepültek hibája.

Szóval pl nálunk is van ilyesmi, szintén agglomeráció, és pont a legprimitívebb réteg vevő is rá. Eltanulták szépen a fentiektől, hogy minden bajuk forrása a "pestről jött népek". Szerencsére itt se mindenki ilyen, de a sötétebbek nagyon is.

2023. okt. 25. 17:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!