Vidéken mindenhol ilyenek az emberek?
Velem is ilyenek. Az első 1-2 èvben úgy lestek, mintha valami állatkertben lennènk ès èn lennèk a legújabb kisállatka. Ha kimentem a kertbe, előjöttek a szomszèdok kukkolni. Ha ültettem, azt kipletykálták. Egyik szomszèd ment a másikhoz, összesúgtak stb.
Fő tèmájuk az előkertem volt.
Már 5 ève itt lakok, de a mai napig lesnek , csak szolidabban.
A kitárgyalás se megy már annyira,mert èszrevettèk hogy nagy ívbe lesz4rom a vèlemènyüket.
Aki pedig nyiltan beszólt, fintorgott arra hogy városi vagyok annak a Márki-Zay fèle falusi szöveget idèztem, hozzátève hogy ők miben különbek? Tiszta "mi kis falunk" mintapèldányok.
#12 És honnan veszed, hogy nincs kertünk? 1200 nm minek számít?
Jó, hogy ismeretlenül próbálod megmagyarázni, hogy mit kellett volna vennünk. Nem csak az számított, hogy csendes, nyugodt helyen legyünk, hanem az is, hogy a pénzünkért ne egy felújítandó pénznyelőt vegyünk, amire rámegy a gatyánk is.
A kert részét valóban lehet, hogy félreértettem, de szerintem mindenki tudja, mekkora árbeli különbséget jelent falun vagy városban házat venni.
Több ismerősöm vett házat a városban, nem győzik önteni bele a pénzt, már a dupláját ráköltötték, mint amennyiért a házat megvették és kezdenek kifeszülni idegileg. Mi ezt el szerettük volna kerülni, nem azért akartunk kertes házat, hogy utána belerokkanjunk.
Kérdező, amiről írsz én kapásból 2 dologra is tudok gondolni.
1. "gyüttmaradt" effektus. Ezt sok beköltöző ismeri és szerintem hallotta is már. Hogy van sok olyan falusi, aki szerint csak az az igazi x y településnévi, aki ott született, vagy a szülei születtek ott. A többi meg "csak ilyen betelepült" tehát nem teljesjogú polgár. Totális idiótaság, de tényleg létező jelenség.
2. jó öreg pest vs vidék ellentét. Ez meg inkább már társadalmi hatás, de szintén valós. Sokan oda vissza lenézik a másikat, vidéki a pestit, és pesti a vidékit. Szerintem ez mostanság eléggé ki van élvezve, sőt talán jobban mint valaha.
Jó hogy mondod a facebookot! Mert most beugrott még pár szempont amit én is láttam, és jó válasz lehet a kérdésedre. Tehát sokakat félrevezetnek a politikusok, és az egyre több helyen jelentkező problémákat, pl iskola és bölcsöde hiány, közműproblémák, utakon dugó és egyre nagyobb forgalom, de lassan már a hulladékproblémától kezdve mindent megpróbálnak sunyin a betelepültek nyakába varrni. Tehát a polgármester és a társai rogyásig adják ki az egykori szántó meg ipari területeket lakóparkoknak, kaszálnak a bejövő pénzből, közműveket és szolgáltatásokat nem fejlesztik így még több pénz marad ellopni, majd sunyi módon ilyen háttéremberek elkezdik a lakosságot hergelni, hogy ami probléma van az mind a betelepültek hibája.
Szóval pl nálunk is van ilyesmi, szintén agglomeráció, és pont a legprimitívebb réteg vevő is rá. Eltanulták szépen a fentiektől, hogy minden bajuk forrása a "pestről jött népek". Szerencsére itt se mindenki ilyen, de a sötétebbek nagyon is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!