Vidéken mindenhol ilyenek az emberek?
Én egy községben nőttem fel, ahol még a szomszéd városiakat is kinázték eleinte, pedig mindkét helyiség sváb környék volt.
A 2000-es évekre ez már megszűnt, hisz sokan költöztek oda, kisebbségbe szorultak az "őslakosok", viszont egyszer jött egy nyugdíjas pár Bp.-ről. Nem mondom, hogy kinézték, de hírement, hogy Bp.-iek.
És valahogy tényleg teljesen másképp viselkedtek. Ott vidéken majdnem mindenki köszön mindenkinek, kivéve 1-2 öreg, akik telekhatárvitán mondjuk fejbecsapkodják egymást kapával.
Pk amilyen nyugalomban sétálgattak végig a főúton, nem köszöntek az embereknek (hisz megszokták, hogy nagyvárosban nem ismer mindenkit az ember), valahogy a falusiak közt olyan kicsit beképzelt benyomást keltettek. Szeintem egy ilyen közösségbe évekbe telik beilleszkedni, és az még jó, a korábbihoz, amikor apámat még évtizedek után is "gyüttment"-nek tituláltak, mert hát 17 évesen került oda a nagynénje által.
Élhetsz még ott 30 évet, akkor is csak egy gyüttment maradsz.
Ez minden faluban így van. A fiatalok menekülnek, akik maradtak, azok oda születtek, életüknek ez a legnagyobb eredménye, erre büszkék, mindenki más meg másodrendű gyüttment.
Pestiek meg főleg!
Mióta ideköltöztünk, mindenkinek köszönünk az utcán is, pont emiatt.
Igazából nagy jelentősége nincs, csak furcsa. Mindenkinek eléggé el van szeparálva a kertje is, tehát ott sem nagyon "futunk össze". Ez persze nem gond, hiszen pont amiatt vágytunk már ki a panelból, mert nyugalmat, saját teret szerettünk volna.
2# "tipikus magyarok."
A svábok is. :D
Tehát akkor ez nagyjából általánosnak tekinthető 😀 Most, hogy belegondolok, nővéremék 20 éve költöztek szintén Budapestről Komárom-Esztergom megyébe és ott is ez van a mai napig.
Végülis akkor nem konkrétan velünk van bajuk, hanem általánosságban, hát ez van 😁
Szerintem költözzetek vissza Bp.-re.
3-as teljesen jól leírta,mi a szitu.Én is ugyanezt tapasztaltam,végül visszajöttem Bp.-re és tök jó itt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!