Hogyan éltétek túl az életetek legdurvább mélypontjait? (Gyász, veszteség, anyagi csőd stb.)
6 hónapja , hogy elhunyt anyukám, azóta minden nagyon nehéz. Persze akármilyen rossz is, tudom, hogy ez a "normális" , s meg kell bizonyára szenvedni a gyógyulásért. Egy darabig jól voltam , aztán hirtelen megint elfogott a depresszió érzése és olyan , mintha lebegnék, nem enged el, és egy rémálomnak tűnik az egész, amiből nem tudok felébredni. Ez egy olyan mélypont mind lelkileg, mind fizikailag amelyből nem látom a kiutat, hogy vajon lehetek-e még igazán boldog újra, hogyan fog az "agyam" reagálni erre a veszteségre évekkel később, mivel kellene biztatnom magam? Jelenleg minden sötét, és szinte lehetetlennek érzem a gyógyulást (pedig sokan mondják, hogy a lehetetlen nem lehetetlen, csak annak TŰNIK most...)
Vannak akik visszatekintenek egy régebbi veszteségükre, akár emberi, szellemi vagy anyagi és rájöttek, hogy visszagondolva nem is kellett volna félni a gyógyulástól?
Fogadd őszinte részvétem!:(
Tudom mindenkinél egyedi és más, de én valahogy rettegek az időtől. Mindig megkérdezem magamtól, hogy: "Meddig kell még vajon szenvedni?" ....
Részvétem. Én tatám veszítettem el már lassan 7 éve, de néha még mindig olyan, mintha csak nemrég történt volna.
Ami nekem nagyon sokat segített, hogy elkezdtem sportolni, számomra ez először a túrázás, később a futás lett, amiben leginkább ki tudtam kapcsolni az agyam. De ha van rá lehetőséged és nyitott vagy rá egy jó pszichológus/ csoportterápia is sokat segíthet
Két ilyen is volt az életemben. Tizenöt évvel ezelőtt elveszítettem mindenemet ami egy családra jellemző,ráadásul az anyagiakat is.
Még egy lehetőséget kaptam az élettől nyolc évvel ezelőtt,de ezt a kapcsolatot is szétverte az élet.
Három éve magányosan lemondtam mindenről.Szerencsére az egészségem töretlen és édesanyám is él.Más senkim nincs és tudom,hogy nem is lesz már.
Van, amit el kell fogadni,értelmetlen a szélmalomharc.
Majdnem meghaltam 35 kilósan.
Ez egy dolog, szr cucc az étkezési zavar, a felépülés viszont életem legnehezebb és legfájdalmasabb időszaka volt (fizikálisan és pszichésen).
Hogy éltem túl? Tudtam, csinálni kell, akkor is, ha meghalok a GI-görcsöktől - a gyomrom minden átkozott étkezés után fájt, ezen kívül hol obstipáltam napokon át, hol hasmenés...-, vagy épp sírva fakadok ételek felett.
És miért csináltam, holott sokszor legszívesebben feladtam volna? Mert meg akartam írni a könyvemet. Ez tartotta bennem a lelket - és az, hogy 10 év anorexia-bulimia ciklus után VÉGRE tudtam írni ismét :) (az ED-m előtt az volt a legkedvesebb hobbim - és több is annál).
A halál részemről természetes, nem veszteségnek élem meg.
A jelenlegi traumám elfojtással élem túl :)
Nekem depressziós időszakom nem volt. De nyilván rossz, és bármennyi idő után elkap a szomorúság.
Nekem az segített, hogy ugyanúgy éltem az életem. A munka leköt, eltereli a figyelmemet. És persze az is nagyon jó, hogy van, akivel megbeszélhetem, ha valami bánt, ha valami nehéz.
Őszinte részvétem,Kérdező! 🖤
Én is elvesztettem majdnem az egész családomat,és erre nincs bevált recept.
Mindenkinek más a gyász,máshogy éljük meg,de hazudnék ha azt mondanám,az első napok voltak a legrosszabbak.
Nem akarlak elkeseríteni,de az ember az első napokban nem fogja fel,az lesz majd igazán nehéz,amikor szembesülsz mindennel,minden nappal,amikor tudatosul benned,ő már nem lehet veled.
Nem tudom csak nálunk volt-e így, de én anya halála után sorba vesztettem el mindenkit..a barátaimat,a jó ismerősöket,rokonokat.
Sokan nem tudják kezelni a gyászt,nem tudják ilyenkor hogy álljanak a másikhoz,teljesen kicserélődik az ember. Erre is készülk fel,mert lesz ilyen!
Nem lehet ebben a helyzetben okos gondolatokat mondani,segíteni fog kicsit az idő,de lesznek napok,amikor úgyis visszaesel.
Egy anya elvesztésétől szerintem nincs fájdalmasabb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!