Milyen most Szegeden élni?
Munkahely, tömegközlekedés, közbiztonság milyen?
Munkahelyről tájékozódtam az nagyjából hasonló, mint a többi nagyvárosban, egyedül ami kiemelkedik szerintem munka szempontjából az Budapest, oda viszont nem szeretnék költözni.
Lakást szeretnék vásárolni, valószínűleg csak panellakásra lesz pénzem, olyan 26-30 millió között.
Azt látom, hogy van sokszor program, a belváros viszonylag nyüzsgős, de teljesen élhető szinten, nem a fojtogatós érzéssel.
Vannak kötekedő, kéregető arcok, mint Budapesten? (3 évig éltem Bp-n, megszoktam de nem hiányzik, most Orosházán élek).
Térképen nézegettem hol van többségében lakás eladó vagy Makkosháza, Rókus, vagy Tarján jöhet majd szóba. Ezekről van esetleg tapasztalat?
Igazából bármi infót szívesen olvasok ami személyes tapasztalat.
Amíg nincs egy fix munkahely kinézve (ahova fel is vesznek) nem látom értelmét a költözésnek. Nyilván ez a te végzettségedtől/képességeidtől is függ, de pl én egy sima érettségivel és diákmunkás munkatapasztalatokkal nem kellek sehova március óta.
Lakás terén nem tudom milyen elvárásaid vannak, mi viszonylag jó állapotú 2 szobásat, ahol csak ablakokat kell cserélni+ konyhabútort berakni nemrég 23 milláért vettünk (északi városrész).
Makkosházán lakok most jelenleg a Gyöngyvirágban, nálunk a lakóközösség szerintem elég jó, itt a lakások többségében a tulajok laknak, nem albérlők. Kb 5 percnyire van gyalog a troli és villamos megálló is, ha kicsit gyalogolok még buszmegálló is van, szóval ha tömegközlekedést használnál szerintem elég jó környék (mondjuk ez szerintem Rókus egy részére és tarjánra is elmondható). Ha kocsival szeretnél közlekedni, akkor az már macerásabb, nekünk itt a nyakunkon a Lidl, Aldi, Penny, de állandóan teli van a mi parkolónk is (ugye a boltok parkolóiban nem állhatsz fél napot, ezért hozzánk állnak meg).
Hozzánk közel van a töltés és a vér tó is, sokan járnak ki futni és kutyát sétáltatni ide. Amúgy ezeken a panel telepeken mindenhol van legalább 1 tó, meg kisebb zöld övezet, szóval szerintem egyáltalán nem vészes a helyzet. Nagy előnye nekem a belvárossal szemben, hogy nem áll meg úgy a házak között a meleg levegő nyáron, mint a belváros egyes részein.
Kéregető arcok szerintem mindenhol vannak, így itt is, engem annyira nem zavarnak. Kifejezetten kötekedő emberekkel nem találkoztam az 5 év alatt mióta itt élek, lehet csak szerencsém volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!