Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen most Szegeden élni?

Milyen most Szegeden élni?

Figyelt kérdés

Munkahely, tömegközlekedés, közbiztonság milyen?

Munkahelyről tájékozódtam az nagyjából hasonló, mint a többi nagyvárosban, egyedül ami kiemelkedik szerintem munka szempontjából az Budapest, oda viszont nem szeretnék költözni.

Lakást szeretnék vásárolni, valószínűleg csak panellakásra lesz pénzem, olyan 26-30 millió között.

Azt látom, hogy van sokszor program, a belváros viszonylag nyüzsgős, de teljesen élhető szinten, nem a fojtogatós érzéssel.

Vannak kötekedő, kéregető arcok, mint Budapesten? (3 évig éltem Bp-n, megszoktam de nem hiányzik, most Orosházán élek).

Térképen nézegettem hol van többségében lakás eladó vagy Makkosháza, Rókus, vagy Tarján jöhet majd szóba. Ezekről van esetleg tapasztalat?

Igazából bármi infót szívesen olvasok ami személyes tapasztalat.

2023. okt. 18. 22:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
40%
Szar.
2023. okt. 18. 23:07
 2/11 anonim ***** válasza:
53%
Az 1 válaszoloval valahogy egyet tudok érteni.
2023. okt. 18. 23:59
 3/11 A kérdező kommentje:

Ki is fejtenétek, hogy le is lehessen szűrni belőle valamit?

Mert ez így elég nyers és lényegében nem is lehet leszűrni belőle semmit.

Ha azért szar, mert 8 általános végzettséggel nem találsz normális munkát, akkor lényegében lakhatnál Dubaiban is, ott is szar volna.

Szóval jó volna kontextusba helyezni, hogy miért szar.

2023. okt. 19. 00:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

-Munkahely attól függ hogy mit dolgozol. Nekem limitáló faktor volt és BPre költöztem

-Közlekedés kiválló, villamosok a város nagyrészén átmennek, de még buszokkal is gyorsan lehet közlekedni. Biciklivel pedig szinte minden 10-15 perc.

- közbiztonság jó, éjszaka sincs semmi gond és nem igazán vannak konkrétan rossz környékek. Mars tér az egyetlen ahhol nem szívesen közlekedtem de nem mondanám azt se konkrétan veszélyesnek.

- A helyek amiket felsoroltál azok tipikus paneldzsungel negyedek, igazából olyan semmilyen szerintem.

2023. okt. 19. 00:03
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi! Melyik kerületben laksz most?

Néha gondolkozom Bp-n, de aztán mérlegelés után lemondok róla.

2023. okt. 19. 00:18
 6/11 anonim ***** válasza:
86%

Én Bp-ről költöztem Szegedre. Telejesen jó, élhető város.

4-essel egyetértek. Lényeg, hogy legyen munkád. Az nehéz ügy.

Én inkább Szeged vonzáskörzetében keresnék valami házat, s felújítanám.

2023. okt. 19. 00:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Keves a jol fizeto munkahely
2023. okt. 19. 02:07
 8/11 anonim ***** válasza:
73%

Tarjánban élek, szerintem nem betondzsungel. Itt van a Zápor-tó, körülötte sok fa, pont arra néz az ablak is. Mikor ideköltöztem, a víz minősége/íze zavart (változó, hol milyen, itt nálunk kicsit fémesebb szagra és ízre is), de már nagyjából megszoktam.

Tömegközlekedés tényleg jó, a munkalehetőségek a végzettségedtől függnek nyilván. Nekem érettségivel, némi tapasztalattal pár hónap alatt lett egy viszonylag jó állásom, de csak időszakosat kerestem, utána mennék továbbtanulni.

Vannak olyan cégek, akik csak a minimumot adják meg, de ezek általában egyszerűbb munkák.

Kéregetők itt is vannak, de szerencsére nem sokba botlottam eddig.

2023. okt. 19. 03:30
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én a cégem által érkeztem Budapestről Szegedre és azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem bántam meg.

A tömegközlekedés nagyon jó, a közbiztonság szintén. Gyakran járok éjszaka futni a városba, konkrétan embert alig lehet látni, nemhogy bármiféle balhét. Napközben sincsenek azok a tipikus balhés arcok, mint Budapesten. Konkrétan ég és föld ilyen szempontból a két város.

Kisebb nagyobb programok rendszeresen vannak.

Számomra tetszik ez a nem túl zsúfolt, mégis élhető egyetemi városka, szépnek is mondanám.

Ha fizetnének sem mennék vissza Budapestre.

2023. okt. 19. 04:14
 10/11 Noren1989 ***** válasza:

A munkahelyek valóban szolidak.

Az én àllàskeresésem kb 10hónap alatt 3 àllàst dobott ki, azt is 40km körzetben. Az egyetlen szegedi helyet elvittem...

Lakni szeretek itt, sajàt lakàs, belvàros. Régen Makkoshàza fele laktam, sem oda, sem Tarjànba, sem Rókusra nem költöznék. A java panelproli, sajnos-nem sajnos.

Szórakozàs megvan, de nemigen jàrok helyekre rendszeresen.

Kéretlen arcok: Széchenyi, Mars tér tàjékàn àllandó, de javarészt csak sz@rszagúak.

2023. okt. 19. 07:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!