Az egész élet egy nagy mókuskerék? Valóban az?
Egyre inkább azt veszem észre, hogy azért dolgozunk, hogy éljünk és ebből nincs kiszállás. 3 éve kezdtem el dolgozni és hónapról hónapra ezzel szembesülök.
Felkelés, munka, irány haza, vacsora, alvás. Ennyiből áll jóformán a hétköznapom. Hétfőn már a pénteket várom, hogy haza tudjak utazni a szüleimhez. Otthon sok minden van, ami le tud kötni.
Látok embereket, akik tanyán élnek, szinte semmi pénzzel, önellátóak, de boldogok. Mert szeretik azt ami csinálnak, és azt szívvel-lélekkel teszik.
Komolyan ezen gondolkodom, 23 évesen, hogy hasonló életmódot kell folytatnom.
Míg itt a nagyvárosban az emberek áttaposnak egymáson, délután kész életveszély közlekedni, mert rohannak haza. Mindenki a pénzt kergeti, mert egyértelműen abból tartja fenn magát.
Nektek mi erről a véleményetek? Csak nekem tűnik ez amolyan robotolásnak? Monoton életnek?
#7 ugyanúgy függnek a pénztől. Állatokat etetni kell, nem beszélve az állatorvosi költségekről. Áramot ugyanúgy fizetni kell, a gépekbe kell üzemanyag, stb.
szeresd ami csinálsz és akkor nem fogod mókuskeréknek érezni.
#7 Én jóformán majdnem egy tanyán élek, (5500nm-es zártkert)
És én is függök a pénztől! Nincs olyan ember aki ne függne!
Gazdálkodásból élek főállásban, vagyis külön munkahelyem nincs.
80%-ban azt eszem amit én termelek meg DE
-nekem is kell villanyszámlát fizetnem
-internetet fizetnem
-tévét fizetnem
-autóba a benzint fizetnem
-traktorokba a gázolajat fizetnem
-egy kezemen meg sem tudom számolni hogy hányféle adót kell fizetnem
Úgy hogy nem tudom hogy honnan szedted hogy aki tanyán él az nem függ a pénztől..
100%-ban képtelenség megvalósítani az önellátást!
Ha meg valamilyen csoda folytán mégis, adókat akkor is kell fizetned és ha nincs bevételed nem tudod fizetni, márpedig ha nem fizeted, jön a végrehajtó és viszi a tanyádat!.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!