Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek az nem taplóság,ho...

Szerintetek az nem taplóság,hogy a HR csak annyi időt könyvelt el amíg orvosnál voltam?

Figyelt kérdés

Pénteken kórházban voltam. Reggel 09:30-ra kellett mennem egy másik városba.

Úgy kell elképzelni,hogy én egy x városban lakom, y városban dolgozom és z városban volt a kórház.

Z-ből Y-ba 1 óra 10-15 perc tömegközlekedéssel eljutni.

Nincs autóm.

Odaadtam a HR-nek az igazolásomat amit a kórházban töltöttem ami 1,5 óra volt.

09:20-tól 11-ig

Pénteken csak 12:30-ig dolgozunk 07:30-tól.

Erre most -3:20 az aktuális óraszámom.

Hogy jöttem volna be előtte vagy utána dolgozni?!?

Jelenleg sík ideg vagyok.

Állandóan szemétkedik velem ez a Hr-es illető.

Baromira elegem van.

Szerintetek ilyen esetben nem az egész napot kellett volna leigazolnia?

11-kor ha elindulok Y-ból akkor kb 12-re vagy 12:15re érek be a munkahelyemre.

Dolgozom 15 percet és hazamegyek vagy mi?

2023. okt. 10. 09:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
58%

"Te nem érted.

Ide fogok majd teleportálni 60 km-ről?"

. Te nem érted: a Te problémád, hogy hová kell menned, és mennyi idő.

A munkáltaó számára fontos kérdés: dolgoztál? Nem.

De most mit velünk vitátkozol, ha csak sokadik kommentben nyőgöd be, hogy nem is Magyarországon dolgozol, szóval még csak jogszabályal sem tudunk segíteni? A munkáltatóval beszéld ezt meg, mert ez egy tök felesleges kérdés így.

2023. okt. 10. 10:16
 12/20 anonim ***** válasza:
58%
Az "eddig mindig úgy volt" nem hivatkozási pont sehol sem.
2023. okt. 10. 10:18
 13/20 anonim ***** válasza:

Eddig voltál elkényeztetve, mert Magyarországon ha orvoshoz kell menni, ami munkaidőben van, SZABADSÁG terhére lehetséges. Kéredzkedni is lehet, de akkor a hiányzó órákat le kell dolgozni. Nyilván van egy-két jófej munkahely, ahol jöhetsz, mehetsz kedvedre, de nem ez a jellemző.

Egyszerűen nem is értelek, hol érdekli azt a munkáltatót, hogy neked mennyi idő a közlekedés???? Jófirma vagy, akkor ha neked 8-kor kezdődik a munkaidő, akkor 8-kor is indulsz el otthonról? Soha, sehol nem számít a munkába járási idő.

Sőt, nekem a gyereket rendszeresen kell vinnem dokihoz kontrollra. Mindig napközben, és kapaszkodj meg, nem jár rá gyermekápolási táppénz, merthogy nem beteg a gyerek! Szabadságot kell kivennem.

2023. okt. 10. 13:10
 14/20 A kérdező kommentje:
Hogy járna arra neked táppénz,hogy a gyerekedet sima kontrollra viszed el?
2023. okt. 10. 15:09
 15/20 A kérdező kommentje:

A munkába járási idő nem számít.

De a gyengébbek kedvéért leírom mégegyszer.

Mi pénteken 12:15-30-ig dolgozunk.

Ha egyszerűen nem ér vissza az ember időben akkor rúgjam be a csukott ajtót,hogy “bocsi de most értem vissza az orvostól. Leszarom ha már zárva a cég. Jöttem dolgozni.”

Ezt azért szerintem meglehet érteni.

2023. okt. 10. 15:10
 16/20 anonim ***** válasza:

Itt egyedül Te vagy gyenge felfogású...

"A munkába járási idő nem számít."

. Akkor ez most mégis mitől lenne más eset???

Igen, értjük, hogy idő az orvos, el kell menni hozzá. De ha egyszer nem dolgoztál az orvosi látogatás miatt, akkor irreleváns, hogy mennyi volt az utaáz, mert NEM dolgoztál.

Ráadásul le is írod, hogy egyébként sem érdekli a munkáltatót, mennyit kell utazással töltened.

"Ha egyszerűen nem ér vissza az ember időben akkor rúgjam be a csukott ajtót,hogy “bocsi de most értem vissza az orvostól. Leszarom ha már zárva a cég. Jöttem dolgozni.”"

. Nem, akkor alapból szabadságra megy az ember, mert másfél óráért felesleges bemenni.

De persze mi vagyunk a "gyengébbek"...

"Hogy járna arra neked táppénz,hogy a gyerekedet sima kontrollra viszed el?"

. Ugyanúgy, ahogy ahogy jár otthon ápolás vagy kórházi kezelésre, ha a gyerek 12 évesnél fiatalabb. Ez mitől olyan abszurd gondolat számodra?

2023. okt. 10. 15:40
 17/20 anonim ***** válasza:

úristen, hihetetlen, hogy még mindig nem érted.

Ha nem dolgozok, nem jár érte pénz. Ez ennyire egyszerű. Kivéve a fizetett szabadság és a táppénz.

Az, hogy ti pénteken 12:30-ig dolgoztok, a munkáltató jóindulata. Te most éppen ezzel a jóindulattal élsz vissza brutális módon őt hibáztatva, hogy egész délelőtt lógtál, de azért számolja el neked a lógás óráit, mert csak.

Egy csomó pénteken már bőven visszakaptad ezeket az órákat.

Tudod a magadfajták miatt lesz egy csomó jófej főnök bizalmatlan, és már nem lesz jófej többé, mert a kisujjukat nyújtja, te meg kitéped a karját.

2023. okt. 10. 16:34
 18/20 A kérdező kommentje:

Nem a munkáltató jóindulata te egysejtű.

Mindennap 1 órával többet dolgozom ezért.

Ne okoskodj ha sötét vagy.

2023. okt. 10. 18:06
 19/20 anonim ***** válasza:

Ezt mégis honnan a bánatból tudattuk volna? Nem írtad.

Mikor senki nem ért egyet veled, akkor jön a személyeskedés. Pff.

2023. okt. 11. 05:47
 20/20 anonim ***** válasza:
A kérdező egy igazi speciális eset. Egész életében az volt, úgy tűnik.
2023. okt. 11. 08:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!