Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az nyugati ember hogy képes...

Az nyugati ember hogy képes túllendülni azon, hogy a mindennapi tárgyainkat gyerekrabszolgák állítják elő?

Figyelt kérdés

Ténykérdés, hogy a mindennapi használati tárgyainkat, a telefont, ami a kezünkben van, a ruhát, amit viselünk, gyakorlatilag mindent még ma is harmadik világbeli gyerekrabszolgák és egyéb rabszolgák milliói biztosítják.

Az igaz, hogy a NATO már javarészt kivonult és nem hadviselő fél Irakban, Afganisztánban, Líbiában stb., és legalább közvetlenül már nem gyilkolnak halomra embereket, de a rendszer működéséből adódóan közvetetten továbbra is az az általános alapállás, hogy a keleti ember élete kevesebbet ér. Sőt, a nyugati kapzsi, szűklátókörű, parazita ember kényelme többet ér, mint több százmillió másik ember egész élete.

Morálisan ezt hogyan lehet kezelni? Innentől kezdve hogy lehet komolyan venni pl. a kereszténységet, vagy bármilyen más erkölcsi alapra való hivatkozást itt nyugaton, ha eredendően ennyire hazug, gonosz és elnyomó az a kapitalista rendszer, amivel leigáztuk az egész világot?

2023. szept. 25. 12:54
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
74%
Nem foglalkozom vele.Ha veszek valamit próbálok magyar terméket választani.Pl Meska,vagy magyar ruházati márka.Próbálok kevesebb csomagolást használni.Sok mindent magam termelek vagy összeszedem.Na ezért tegnap voltam mindenféle csirkeszarban turkáló trampli.Mivel nem szeretek vásárolni,ezért próbálok tartós dolgokat venni.
2023. szept. 26. 14:39
 22/24 anonim ***** válasza:
88%

18-as vagyok és nem leszek álszent. Nem is akarok segíteni. A közvetlen környezetünkben is van épp elég probléma, ami megoldásra vár. Nem izgat, hogy többezer kilométerrel odébb mi a helyzet. Ez kb ugyanolyan bullshit, mint amikor kampányolunk innen az esőerdőkért, de a saját erőinkre meg nagy ívben szarunk, pedig ott is lenne bőven munka.

Egyébkén nem nagyon tudnék mondani magyarországi cipőgyárat sem (pl), ahonnan ha szeretnék vehetnék cipőt. Meg ugye kérdés, hogy oda is honnan szereznék az alapanyagot.

Mert az is nyílt titok, hogy az országból áramlik ki a jó minőségű termék külföldre, ellenben az olcsó szar meg ömlik be (ruhanemű, élelmiszer, alapanyagok stb).

Szóval erre nincs megoldás, senki nem is akarja megoldani akinek hatalma is lenne hozzá.

2023. szept. 26. 17:29
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

22: Van magyar cipőgyártás Cegléden, rendelni is lehet magánszemélyként 1 párat, jó kényelmesek a szabadidőcipőik, fekete is van, az nincs a képen.

[link]

Készséges az ügyfélszolgálat, nem tudom, miért nincs kiírva az ár.

2023. szept. 26. 20:02
 24/24 anonim ***** válasza:
23! Köszönöm, megnéztem. :) én elég válogatós vagyok ezen a téren (is), nekem nem nyerte el idáig egyik cipő sem a tetszésem, de visszanézegetek majd, hátha találok olyat ami tetszik is.
2023. szept. 27. 16:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!