Mi váltotta ki az emberek iránti gyűlöleted?
En mar titeket is gyulollek!
Relevans valaszt adtam a kerdezonek, erre lepontoztatok... sajna par embernek en meg zold kezet adtam, de a tobbinek szepen ment a lepontozas!🥹
Általánosan embergyűlölő vagyok.
Gondolom a gyerekkori bullying váltotta ki.
DE táplálta és táplálja, hogy (amúgy abszolút nem értem az embereket és problémákat okoz a tömeghatás, nyilván magamban nem így szoktam hívni...) állandóan meg akarnak változtatni, állandóan kapom a kéretlen véleményeket, kéretlen tanácsokat. Miközben, miután napokig rágódom, esetleg sírok és kvázi örökre romlik és romlik az önbizalmam, csak magam mellett tudok érvelni, általában NEM arra döbbenek rá, hogy nekik volt igazuk.
Táplálja az is, hogy a többség nem figyel a másikra, a járdán szemből beépítenek a falba (közben bámulnak a szemembe), bámulnak itt, bámulnak ott, fel akarnak lökni, ki akarnak tolni, elém mennek soroknál, lassabb, már megelőzött bicajos elölre tolakszik a lámpánál... Mész egyenesen (gyalog), bevág eléd a lassabb, nem egyenesen menő. Beszélgetsz valakivel, full széles utcán vagy plázafolyosón (nincs tömeg) pont úgy jönnek szembe, hogy ki kell kerülnöd, közben megszakítani a beszélgetést, miközben 3-4-5 métere lenne neki kikerülnie.
Mondani szoktam, hogy ha nem érted, miért vagyok embergyűlölő, tegyél meg 10 métert az utcán.
Ezen felül túl sok van belőle...
Bele szoktam gondolni, hogy az állatvilágban nem vagy alig van, hogy vadidegen fajtársakkal kerüljenek napi szinten brutális közelségbe.
Az emberek évszázadok óta településekbe szerveződve laknak, de zömében kisebben, ismerték egymást.
Az, ami ma van, hogy egy nap alatt többszáz, többezer vadidegen fajtárs kerül centikre közel, bámul, túr ki valahonnan, lök fel majdnem, eléggé új...
Nem gyűlölet, hanem közömbösség, helyenként elítélés, vagy épp csalódottság.
A sok negatív tapasztalat, ami sajnos napról napra csak egyre nő. Nem feltétlenül irányomba, hanem neten látottak, ismerősök által meséltek is idetartoznak.
A kiközösítések, a bántalmazások, az áldozathibáztatás, ahogy sokan belerúgnak abba, aki eleve a földön van már, a kétszínűsködések, kibeszélések, egymás ellen hangolások. Hogy sokan úgy vezetik a feszültséget, a frusztrációt, hogy másoknak szólnak be, másokat bántanak. Hogy sokan nem tudnak jó dolog érdekében összefogni, támogatni egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!