Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A törölgetéssel, tiltásokkal...

A törölgetéssel, tiltásokkal csak még nagyobb gyűlöletet szítanak?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, Józsinak eléggé rossz tapasztalata van egy bizonyos népcsoporttal kapcsolatban... Józsi feltesz egy kérdést mondjuk egy hasonló oldalon, mint ez, arról a bizonyos népcsoportról. Nincs a kérdésben trágárság, nem gyűlölködik, ennek ellenére mégis törlik. Na most Józsi, ha korábban nem is, ezután már tuti gyűlölni fogja annak a bizonyos népcsoportnak a tagjait.

Ti mit gondoltok erről?

2022. jún. 28. 18:15
 1/10 anonim ***** válasza:
59%

Nem egyszerű a dolog, de valahol érthető is.

Egyrészt nyilván Józsiban még nagyobb gyűlöletet fognak kelteni, még jobban fog gyűlölködni. Viszont azzal, hogy elszigetelik, izolálják Józsit, nem fogja őt megtalálni a többi gyűlölködő és nem fogják egymást hergelni.

2022. jún. 28. 18:25
 2/10 anonim ***** válasza:
42%
De gyűlölködik! Rasszizmusnak nincs helye!
2022. jún. 28. 18:28
 3/10 anonim ***** válasza:
92%

Engem alapvetően a kettős mérce zavar.

Például akár Facebookon, akár ezen az oldalon futottam már bele, hogy az én másokat sértő válaszaimat, kommentjeimet törölték. Facebookom egyszer majdnem felfüggesztették mert közöltem XY egyénnel, hogy a hozzá hasonló idiótáknak nem lenne szabad közúton közlekedni.

Közben meg én is simán kaptam gyűlölködő, lealacsonyító, primitív válaszokat, amit ha jelentettem, akkor kaptam az üzenetet, hogy semmi sértőt nem találtak abban, hogy mások a halálomat kívánták... Hát oké.

2022. jún. 28. 18:29
 4/10 anonim ***** válasza:
74%

"azzal, hogy elszigetelik, izolálják Józsit, nem fogja őt megtalálni a többi gyűlölködő és nem fogják egymást hergelni"

Pontosan ez a lényeg. Józsinak fel kellene fogni, hogy egy ilyen kérdés bevonzza a köpködő gyűlölködőket. Nagyon sok a gyűlölködő, előítéletes ember. Józsi ha egy kicsit is értelmes, akkor ezt átlátja és nem fogja a törlés miatt még jobban utálni az adott népcsoportot, ez nagyon kicsinyes dac lenne.

2022. jún. 28. 18:32
 5/10 anonim ***** válasza:
76%
Megse jo csoportba irt akkor
2022. jún. 28. 18:33
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
4: igen, engem is az zavar, hogy csak az ilyeneket törlik, más gyűlölködés nyugodtan mehet.
2022. jún. 28. 18:36
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Viszont a sok gyűlölködő trollal akiket hagynak szabadon garázdálkodni sokáig azokkal biztosan.

Igazából ki tehet arról, hogy az oldalon már nagyon régóta el vannak szabadulva a gyűlölködő emberek, és érzékenyebb kérdéseknél megjelennek és nyomják fullba?

Megosztó kérdést alig lehet itt szinte feltenni, mert egyből megy az állatkert a sok vállalhatatlan felhasználó miatt. Ennek ellenére sok ilyet nem törölnek.

A teljesen nevetséges, egyértelműen nem kedves szándékú lepontozósdi ellen sem tesznek semmit, ami még is mit növelne? Hát nem a nyugalmat az biztos.

Nem tudom ki mit lát, de én egyre kevesebb normális hangvételű diskurzust látok itt már jó sok éve. Ami nyilván a normálisak távozását segíti elő, így maradnak többségben akik maradnak...

2022. jún. 28. 19:14
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt, Józsi miért a népcsoport tagjait gyűlöli még jobban? Miért nem a felelőtlen moderátorokat, akik nem azt törlik, amit kéne, hanem olyan dolgokat, amiben nincs is trágárság, sem gyűlölet? (Elvileg.).

Másrészt, az a baj, hogy a mai világ már annyira elérzékenyült, hogy az ilyen témákkal kapcsolatos kérdést (mint a rassz, például), sajnos vannak, akik idegből, meg se nézve törlik, gondolván, előzzék meg a bajt.

2022. jún. 28. 19:20
 9/10 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem alapvetően nem lenne gond a törléssel-tiltással, ha mindenkire ugyanúgy vonatkoznának és tiszták lennének a szabályok, ill. meg lenne magyarázva, hogy mi volt konkrétan az adott üzenetben a szabályzatellenes. Nekem anno pl. itt egy olyan válaszomat törölték, amikor vki konkrétan a Boglárka Esküvői Szalonról kért véleményeket, hogy szerintem undorítóan kinéző, gagyi és rossz minőségű ruhák vannak a weboldalukon... közben meg olyan nő/férfiellenes, rasszista (fehérellenes is), homofób szövegek maradnak fenn évekig, hogy "öröm" nézni.

Ill. jobb esetben ilyenkor a moderátorokra van kiakadva az illető, elég egybites dolog utána a népcsoportot okolni emiatt, ha igazságtalan a törlés/tiltás/ban.

2022. jún. 28. 19:40
 10/10 anonim ***** válasza:
84%

Józsi képtelen racionalitásra a túlcsorduló érzelmei miatt, ezért nem tudja felmérni, hogy egy nyilvános fórumon miről illik beszélni, és miről nem. Józsi azt hiszi hogy a személyes rossz tapasztalatai feljogosítják arra, hogy elítélően és általánosítón beszéljen egy nagy valószínűséggel kisebbségi, vagy elnyomott embercsoportról, ami ellenkezik az oldal szabályzatával. Igen még akkor is ha nincsen benne nyílt mocskolódás.

És ja, ez talán további frusztrációt szül Józsiban, de a hiba alapból benne van, nem a szabályokat.

Az semmit sem old meg, ha a világ Józsijaira nem lennének érvényesek a szabályok.

2022. jún. 28. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!