A szülők javarésze miért bántalmazó a gyerekével?
11/21 A kérdező kommentje:
Szűrj rá a szülő-gyermek témára.
#8 engem életemben 3x pofozott fel anyám (lány vagyok, apám soha egy ujjal nem ért hozzám!), de felnőtt fejjel is azt mondom, hogy kiérdemeltem.
Nyilván, ha téged óránként unalomból pofoznak fel az semennyire nem normális és bántalmazó! De ha a pofon amúgy iszonyat ritkán történik és a szüleid nem agresszív állatok nem lehet, hogy te érdemelted ki? Vagy ha nem tartod igazságosnak akkor ezt nekik mond el.
2023. szept. 15. 19:19
13/21 A kérdező kommentje:
Igen a gyerekek.mindent elhisznek.
A halalra kinzott kislamy naplojában is az allt hogy ő jo akar lenni es tele volt önvadakkal.
Ezt irtam a pofonrol.is hogy mindenki normálisnak hiszi. Meethat pofozták akkor az.
Es egy életre elhiszik.
Pedig nem ptk ban is gy.bántalmazas a pofon is.
És ismétlem hogy nem az áldozathibaztatást kihagynám. Vannak akik képesek egyetlen pofon nelkul is nevelni. De irto ritka.
14/21 A kérdező kommentje:
*merthát pofozták
Ennek.megvan a pszichologiája is hogy a gyerekek miert hisznek feltetel nelkul a bantalmazo szülöknek is.(túléléshez kell)
Szerintem az a baj hogy néha nyeszlettek a szülők. Pl ha apuka izmos lenne, megfogná az üvöltő gyereket és odébbvinné gond nélkül. De most már nem bírnak a gyerekkel mert fizikailag le vannak épülve, a gyerek meg ha hisztizik idegállapotban van ami nagy erőt kölcsönöz neki. Egy nagy nyugodt mackó apa csak odébbtenné vagy felemelné tartaná a hisztiző kicsit szép nyugodtan, és így a kicsi előbb utóbb belátná az erőfölényt. De így azt se tudják mit csináljanak vele.
2023. szept. 15. 20:34
Ezt a mintát hozzák a "pakkjukban", valaki le tud tenni belőle valamennyit, valaki meg még szed is hozzá innen-onnan dolgokat.
Régen amúgy sokkal rosszabb volt, csak ma már egy csomó irodalomhoz hozzáférünk, ami leírja, hogy ez amúgy nagyon nem okés...
2023. szept. 15. 20:49
Nem ért/nem akar érteni hozzá.
2023. szept. 15. 21:05
A gyerek véraláfutásosra verése, csecsemő rázása és hasonló kaliberű dolgok mögött a szülő olyan mentális és/vagy szenvedélybetegségei állhatnak, amik szadisztikus hajlamot vagy súlyos indulatkezelési problémákat okoznak nála. Szerintem nyilvánvaló, hogy az ilyenek alkalmatlanok a gyereknevelésre, és teljesen jogos, ha elveszik tőlük a gyereket.
2023. szept. 15. 21:21
Mondd már el, melyik gyerek nem kapott még pofont anyjától-apjától? Én is kaptam. Utólag visszanézve, ha hülyegyerekként viselkedtem, megérdemeltem. Egy pofon, egy büntetés néha észhez térít, határt szab hogy mit lehet és mit nem egy gyereknek. Felnagyíthatod, a legtöbb családban megtörténik. Most nem az állandóan agresszív, abuzáló családokra értem, az már beteges. Engem is vertek meg mint szódás a lovát, éreztem hogy hol lőttek túl a célon, de itt vagyok! Sajnos felnőtt fejjel is vannak hülyeségeim, de megpróbálom magam nevelni, hogy másnak ne keljen.
2023. szept. 15. 23:28
Sok gyerek nem kapott. Èn sem.
2023. szept. 16. 14:18
Kapcsolódó kérdések: