Egy kis helyiségből ahol tömeg van, illetlenség tolakodva, másokat meglökve kijönni?
Régen jártam ugyan tömegközlekedéssel, de ezt megoldják általában az emberek.
Először is szólsz, hogy elnézést!
Ha olyan szűk a hely, hogy bár félrehúzódnak, mégis úgy kell átpréselődni, ilyenkor megengedett a testi kontaktus is, csak módjával.
De nyilván nem lökni kell.
Szólsz hogy elnézést, meg nem lendületből lököd az embereket.
De amúgy ez van, ha ki kell menned akkor mész és kész. Aki tömegközlekedik annak ez kb mindennapos. :D
Tömegközlekedésen én egyszer kiabálok, hogy "elnézést, leszállnék!", aztán pogózok le mindenkit, aki útban van.
Ez szerintem nem udvarias, ahogy az sem, hogy a kis helyiségből menekülve löksz fel mindenkit. Nem udvarias, de abszolút érthető. Pláne, ha olyan ember vagy, aki esetleg rosszul van, ha nincs elég levegő, vagy pánikol a tömegben, vagy ilyesmi. Engem sokszor löktek már fel "menekülés" közben koncerten, klubban, rendezvényen, nem udvarias, de nem tudtam rájuk sosem haragudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!