Minden körítéstől eltekintve, ti elfogadjátok a transzneműeket?
A biológiai nem nem determinálja, hogy a társadalmi nemek skáláján (mert ez egy skála, nem fekete-fehér, 1 vagy 2 jellegű egyszerű kérdés) valaki melyikkel azonosul inkább. Főleg tekintve, hogy társadalmi értelemben kultúránként, de még egy-egy kultúrán belül is teljesen változó és dinamikus a nemek megítélése és tipikus megjelenése.
Érdemes olvasni akár csak magyar irodalmat is, és megfigyelni, hogy 80-100-150 éve mit jelentett mondjuk a férfi, és hogy milyen óriási a különbség a maihoz képest.
Innentől kezdve, ha valaki ezt megérti, akkor gyakorlatilag semmi nem szól azok ellen, akik nem binárisként hivatkoznak magukra. A média által generált és fenntartott hisztit ezzel kapcsolatban bár nehéz lehet, de érdemes félretenni, a nagyvállalatok nyilván nem maguk alatt fogják vágni a fát, az antikapitalista baloldal helyett a liberálisok tét nélküli, jelképes kultúrhisztériát sokkal kifizetődőbb és racionálisabb támogatni. A valóság, mint általában, teljesen más. Nem ettől függ, hogy valaki milyen ember.
Hogy ne fogadjak el valamit, ami a másik? O.o
Te elfogadod, hogy vannak érzelmeid?
Elfogadod, hogy van kezed?
Elfogadod, hogy vízre van szüksége a testednek?
Ugye milyen fura lenne ezekre a kérdésekre azt mondani, hogy nem?
Na ezt a furaságot érzem most feléd.
Elfogadom őket olyannak amilyen, nőként/férfiként kezelem őket, hogy ne érezze magát rosszul, de valójában sosem tekinteném őket igazi nőnek vagy férfinak mivel nem az. Lehet ilyen-olyan műtét, akkor sem lesz az ami lenni szeretne, maximum hasonlítani arra.
Attól, hogy én feketére festeném a hajam, begöndöríteném és feketére szoliznám magam még ugyanúgy európai nagyrassz leszek ha fejre állok is.
Na szerintem full ugyan ez a transzneműeknél a műtét. A lelke megnyugszik, de ugyanúgy xy vagy xx kromoszóma marad.
Mentális zavar akárhogy szépítjük, csak nagy pénzek vannak benne + óriási felháborodást váltana ki, ha valaki ezt kimerné mondani, hiszen ezzel le "beteg"-ezné őket.
Nem. Orvosi eset. Kezeltetni kell.
A férfi férfi, a nő nő.
Átmenet és más nem nincs.
El hát.
Szerintem azok akik úgy fröcsögnek itt, hogy életükben nem találkoztak transz emberrel, úgyse lesznek objektívek.
A transzneműek egy pici kisebbség, a kutyának nem ártanak.
Az sokkal valószínűbb, hogy mások bártják őket, a semmiért.
Ja, és egy csomó cisz embert is, akinek nem tetszik a szeme színe.
Milyen beteg világ ez, hogy 80 éves néniket vernek halálra, mert valami állat azt hite, hogy a néni transz, és elborult az agya.
10 éves gyerekekről cibálják le a ruhát, mert valami paranoid f@sz kíváncsi volt, hogy a gyerek transz-e.
Szerintem a transzfóbok a veszélyesek, zakkantak. Az egész ideológiájuk a gyűlöletről szól.
Milyen beteg világ ez, hogy random utcán sétáló embert megvernek az antifák, mert nem tetszik nekik a ruhája.
10 éves kisfiúra adnak lány ruhát, és rúdtáncot járatnak vele.
Szerintem az ilyen ideológiákat követők veszélyesek, zakkantak. Az egész ideológiájuk az aberráció megtűréséről és az abnormalitás emberekre való ráerőltetéséről szól.
Elég szomorú a szavazás állása! Kevesebben vannak a normális emberek...
Már hogy lehetne nőként kezelni egy férfit, aki csomó műtéten átesik csak azért, hogy nőnek nézzen ki? Látványra lehet megtévesztő, de attól még egy mentálisan beteg férfi marad.
Oké, rendben... nem kell őket emiatt bántani. De ne kezeljük normális dolognak, és egyáltalán nem baj, ha nem tekintünk rájuk rendes nőként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!