Hogyan lehet valaki még augusztusban is hófehér bőrű?
Van, aki nem szed össze barnaságot nyár végére sem, mert nem olyan tipusú a bőre. Tetszik érteni? Nem vagyunk egyformák. És ez teljesen normális. Van aki nem igazán tud lebarnulni, ahogy a néger meg nem tud kifakulni csak azért, mert kevesebbet van kint és nem éri a nap.
Én csak úgy tudok összeszedni némi színt, ha napolajjal bepácolva kifekszem egész vagy8 órán át a tűző napra. Lesz "egészséges" színem, cserébe leégek. Fehér bőrű vagyok, ez van. És van egy két olyan primitív ismerősöm, akik feltették nekem ezt a magasröptű kérdést, hogy miért vagyok fehér és elakartak rángatni a strandra. Az ilyeneket küldöm anyjukba, továbbiakban pedig messze elkerülöm.
En pont Angliaban kezdtem barnulni. Buapesten meg is tehettem, hogy munkahely, magas hazak, nagy fak arnyeka vedjen. Masreszt, ahogy a meleg orszagokban szieszta van meg besotetitett szobakban rohadnak napkozben, konnyu nem lebarnulni.
Angliaban nagy batran kozlekedem a 17 fokos nyarban, es ket eso kozott mindig kisut a nap es hirtelen meleg lesz rovid idore, boven le lehet barnulni, es nem vagy ovatos, nem vigyazol, nem kensz naptejet, mint pl a magyar kanikulaban.
Miért kéne kötelező jelleggel lebarnulnunk? Fehér emberek vagyunk. Talán szégyen?
A japán nők vigyáznak hófehér bőrükre. Számukra az a szép, és nem tűnnek betegesnek mert fehérek.
Fel kéne már hagyni azzal a 100 éves falusi beidegződéssel, hogy ha valaki nem úgy néz ki mint egy kapálás közben lebarnult, piros pozsgás, jóllakott napközis, az csak valami barlanglakó, beteg vámpír lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!