Hogyan lehet valaki még augusztusban is hófehér bőrű?
Akik annyira tartanak a naptól, csak szólok, hogy így a természetes D-vitamintól is megfosztjátok saját magatokat, ami probléma. Egyetek sok karotin tartalmú ételt, az segít megóvni a bőrt a leégéstől.
Egyébként hófehérség lehet genetika, vagy sok húsfogyasztás és szinte semmi karotinbevitellel.
Én is ilyen vagyok, alapvetően bent dolgozom, de napi néhány órát sétálok a kutyákkal. Ha úgy alakulna, hogy 10 és 17 között nyáron kint kell lennem, akkor magamrakenek egy rakat naptejet és igyekszem árnyékban lenni.
Nagyon gyorsan le tudok égni, általában március-áprilisban párszor ez meg is történik és csak napok múlva tűnik el a fájdalom, ez olyankor bőven elég tanulópénz, hogy nyár végéig kenjem magam. Egyszer sikerült áprilisban úgy leégnem, hogy kihólyagosodott a bőröm.
Miért kell ilyen hülyeséget kérdezni?? És miért nem mindegy, milyen színe van??
Képzeld, én is fehér vagyok augusztusban is, mert nehezen barnulok akkor is, ha a napon aszalódok. Szóval, van ilyen, az illető nem marslakó, nem is rejtélyes beteg.
Nem megy napra, vagy hosszú, zárt ruházatban megy csak ki.
Mi ebben a furcsa?
Otthon ilyen voltam, azota barnul az arcom, miota Angliaban elek. Mivel nagyon szenvedek a melegtol, nem birom elviselni a napot, otthon az arnyekban voltam ( Budapesten a nagy fak, magas hazak kozt nem volt nehez), meg lehetoleg este kerultem elo.
Angliaban meg nyaron is fazom, ugyanakkor a legfelhosebb teli napokon is rengeteg spontan napsutes van otpercekre. Mar nem bujok el elole, ezert pont itt lett jo szinem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!