Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy távolabbi ismerősöm...

Egy távolabbi ismerősöm pánikban volt, kért tőlem 25 ezer forintot fél éve, azóta mindenféle indokkal nem akarja megadni, már neki áll feljebb - tehetek valamit?

Figyelt kérdés
Közösségi oldal beszélgetésekben kérte a pénzt, tehát onnan vannak fotóim az egészről, van-e módja, hogy ki lehessen kényszeríteni (megoszthatom-e, hogy vigyázzanak vele vagy az már becsületsértés)?

2023. aug. 6. 23:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem 25k forintért nem éri meg ez a nagy hűhó. Lépj túl rajta.
2023. aug. 7. 03:55
 12/24 anonim ***** válasza:
75%
Tehetsz! Elengeded a 25 rugót a tanulás oltára előtt és kizárod az életedből az illetőt. Nehogy azt hidd, hogy nem lehet ilyen stratégiát követni egy családtaggal, - ekkor le lehet redukálni a kommunikációt a köszönés és a formális "Jól vagy?" kérdésre.
2023. aug. 7. 06:08
 13/24 anonim ***** válasza:
77%

"Az a baj, hogy mindenki magából indul ki…"

Nem mindenki, csak aki buta. Ez egy remek lecke arra, hogy sose csináld ezt többet. Ne indulj ki magadból, ne adj kölcsön jöttmenteknek, ne hagyd magad kihasználni. Örülj, hogy megúsztad 25ezernyi tanulópénzzel, ugyanis azt a pénzt nem látod majd többet.

2023. aug. 7. 10:27
 14/24 anonim ***** válasza:
11%

Pereld.

Szóbeli kölcsönökre is van ügymenetel, de ez annál sokkal több. Ha volt konkrétan említve, hogy mikorra kéne adnia, mennyi időre kéri, akkor nagyon megütheti a bokáját.

2023. aug. 7. 10:44
 15/24 anonim ***** válasza:
78%
Nálam az segített, amikor jeleztem, hogy innentől kezdve az ügyvédem fogja keresni (és az így felmerülő költségek is őt fogják terhelni). szintén írásos bizonyítékok, utalással ment a kölcsön stb.
2023. aug. 7. 14:01
 16/24 A kérdező kommentje:
Köszi a valaszokat! Megpróbálok meg egy-két dolgot. Egyébként a gyereke kórházi ellátása meg az üres hűtő miatt küldtem, de aztan rájöttem, hogy nem kellett volna… csak a lelkiismeret, nem gondoltam, hogy erre használja fel a gyerekeit…
2023. aug. 7. 14:08
 17/24 anonim ***** válasza:
Az áldozathibáztatástól eltekintve tetszik az 5-ös komment: "Akinek van pofája kölcsönkérni, lesz pofája nem megadni is!" - Ezt megjegyzem, én is ebben a helyzetben vagyok, ez egy jó mondás, eszembe vésem. :o)
2023. nov. 10. 15:13
 18/24 A kérdező kommentje:
A “fenyegetésemre” végül vissza “kívánta” adni a pénzt, de (szociális beállítottságú lévén) elengedtem a nagy részét és elmondtam, hogy sokkal jobban zavart a pofátlan elzárkózás… tanultunk belőle…
2023. nov. 10. 22:50
 19/24 anonim ***** válasza:
Eszed ágában nincs tanulni! Mi közöd van a más pénzgazdálkodási nehézségeihez? Ha jótékonykodni akarnál, arra bőven lenne megfelelő tér. Ha te pont egy megbízhatatlan senkiházira pocsékolod a pénzedet, az védhetetlen! Ezért aztán sok értelme volt kiírni a kérdést! Balek lehettél volna kérdés nélkül is!
2023. nov. 10. 23:17
 20/24 A kérdező kommentje:
Én nem így gondolom…
2023. nov. 11. 06:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.