Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Benneteket nem zavar, ha...

Benneteket nem zavar, ha ismeretlenek letegeznek? Visszategeznétek?

Figyelt kérdés

Szomszéd házba új tulaj költözött. (Már bánom hogy nem vettem meg...) Kb apám korabeli, de nem ismerem. Oké, hogy fiatalabb vagyok, meg minden, első találkozáskor köszönök hogy jónapot, az meg hellozik nekem. Nem vagyok egy atomfizikus, de azért nem is egy csöves alkoholista. Na mindegy, elmondta a baját, majd ment el, én viszlát, ő meg na hello, holnap akkor jövünk. ( Nem megkérdezi, vagy valami, kijelenti. Hogy ő holnap jön megnézi a ház hátulját. Oké, hogy itthon vagyok, de akkor is úgy illő, hogy megkérdezi, h jöhet e, vagy be tudom e engedni vagy akármi. Mindegy. Szóval nem akartam bunkó lenni, de ti mit csinálnátok, letegeznétek? Felesége ugyan az, először láttam, köszöntem h jónapot, az meg szia. Tudom, hogy a hivatalos etikett szerint ha letegeznek, akkor vissza kell tegezni. De ez kisváros, itt parasztok (mármint nem a földműves, hanem a tahó) laknak, az egész városba nem vagyunk 10 százaléknyian az értelmiségiek. Ezek ehhez nem értenek...

Nem a tegezősés zavar, a többi szomszéddal kölcsönösen tegeződünk. Pusztán az, hogy szerintem illett volna normálisan bemutatkozni, és utána felajánlani, vagy megkérdezni, nem letegezni egyből mint valami csöves alkoholistát.

2023. aug. 2. 11:43
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
65%
Tegeződve egyszerűbb:)   A magyar nyelvnek ehhez a formulához is megvan a megfelelő tiszteleti és udvariassági készlete.
2023. dec. 28. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!