Más is észrevette vagy csak engem zavar?
Nem rég tűnt fel, hogy rengeteg filmben,sorozatban a főgonosz vagy csak szimplán gonosz karakter legtöbbször fehér, míg a jókat négerek képviselik. Ez direkt van így(a történelmi múlt miatt) vagy véletlen? Legutóbb a Nappali műszakot néztem, A Jók es Rosszak iskoláját, de a Marvel majdnem összes filmjében is ez a helyzet. Sorolható még (Dc Titánok sorozat, Egyikünk hazudik stb.)
Csak engem zavar az az erőltetett felmagasztalás?
Hát, én most a Yellowstone sorozatot nézem, és ott egyáltalán nincs ez jelen.
De nézem vele párhuzamosan a Riverdale-t, az Outlander..stb. és ott sincs jelen ez, amit te írsz.
De a Barbie filmben sincs ez jelen.
Szóval, amit te említesz, az nagyon kiragadott példa.
Értem tehát az általad írt filmekben/sorozatokban sötétbőrű játszotta a legkevésbé szimpatikus karaktert. Akkor lehet csak én botlok bele ebbe a jelenségbe mindig.
A Barbie filmben van gonosz? :o
Nem, kérdező, az amiket nézek, abban nem jelenig meg ez a téveszme semmilyen formában, amit itt vázolsz. Nem bőrszín alapján van jó és rossz szereplő.
Igen, volt gonosz a Barbie-ban. Nézd meg, és megtudod.
Most eszembe jutott a Penge első része, pedig nem mai film, ennyire még nem torzult el akkor a világ. Ott is Wesley Snipes volt a jó vámpír, míg a fehér gyerek, nem tudom már ki alakította, talán Stepfen Dorff, ő meg a megtestesült gonosz. De A pusztító-ban meg Sly apánk volt a jó zsaru, míg Wesley a gonosz.
Úgyhogy nem tudom, de szerintem biztos, hogy nem igen. 😁
Szerintem ez nincs így, legalábbis nekem teljesen más a megfigyelésem. Ha összeszámolnánk, szerintem az jönne ki, hogy fekete főgonosz valóban kevés van, de a pozitív fehér karakterek túlnyomó többségben vannak (kivéve, ahol a koncepció miatt eleve csak fekete jöhet szóba).
Én inkább azt vettem észre, hogy kötelező jelleggel van mindig egy fekete mellékhős a főhős mellett. Pl néztem a Top Gun: Mavericket. Minden komoly szereplő fehér férfi, de természetesne volt az elit bandában 1 db nő, és 1 db fekete srác, teljesen súlytalan, tipikus kiegészítő karakterekként. Szerintem ez gáz, mert jelentéktelen side karakterként mutogatni a nőket, vagy feketéket sokkal nem jobb, mint nem mutogatni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!