Aki szorongás miatt nem bír idegeneknek köszönni az is bunkó? Aki nem szándékosan nem köszön mindig amikor kéne
Én Szociális fóbiás vagyok, és igen, előfordult már velem ilyen.
Egész pontosan az hogy próbáltam köszönni, de csak valami motyogást sikerült összehozni.. Egyszerűen nem akart hang kijönni a torkomon.
Nagyon kellemetlen érzés tud ám lenni hogy beszélni akarsz, de nem tudsz....
Az emberek csak azért tartják ezt a formális baromságot, mert valamit akarnak a másiktól hogy túléljenek.
Normál esetben ez merő udvariasság, de a normál üdvözlési szándék ritka mint a fehér holló.
A bunkóság az, amikor egy egyén figyelmetlen, érzéketlen, kevesebb empátiával viszonyuló, mint azt ő képes lenne belátni ha érdekelnék mások, vagy belátja, csak nem érdeklik mások. Szóval az önzőség, más megélésére ridegség egy formája.
Amikor valaki szorong és ezért úgy cselekszik, ahogy egy bunkó cselekedne, az nem az előbb felsorolt értékek( hiánya) miatt van, hanem egy erős betegség miatt. Amikor szenvedést élsz meg, mint a szorongás, akkor mondhatni a jó és a rossz ugyanúgy harcol, csak az előbb a rossz az egyén jóságának hiánya, míg itt egy rajtad kívül álló dolog, ami téged kínoz. Ezt nem te csinálod, mint azt, hogy leszarsz valakit, hanem a betegség csinálja veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!