Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van még akit szorongással...

Van még akit szorongással töltenek el a hírek, mégis nézi őket?

Figyelt kérdés
Minden nap elolvasom a híreket, és a sok rossz hír miatt szorongok egész nap, de ha nem olvasom őket, akkor amiatt szorongok, hogy lemaradok valami fontos dologról és nagy baj lesz. Tudom úgyis értesülnék róla, de mégis ezt érzem. Amúgy is aggódós és szorongós típus vagyok, de ez mennyire normális? Van még valaki így?
2023. jún. 23. 16:16
 1/6 anonim ***** válasza:
Azt gondolja ettől jobban képben lesz a dolgokkal.
2023. jún. 23. 16:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem inkább az a bajom, hogy én már immunissá váltam mindenféle hírre.

És ez nagyobb baj szerintem. Elolvasom a híreket hogy képben legyek, de már nem érzek semmit, csak tudomásul veszem és lapozok. Úgy vagyok vele, hogy ha mindent magamra vennék lelkileg, akkor bediliznék. Így olyan mintha a világ terheit nem venném a vállamra, mert úgy is lesz valahogy.... csak valahol ez sem a megfelelő hozzáállás részemről. A szorongás meg a másik véglet. Egyik sem jó.

2023. jún. 23. 16:32
 3/6 A kérdező kommentje:
Én irigyellek téged 2-es, lehet egyik sem jó, de az életminőséged neked sokkal jobb lehet így, hogy nem érdekel a dolog. Tenni meg úgyis tehetetlen az ember, szóval ebből a szempontból mindegy.
2023. jún. 23. 16:36
 4/6 anonim ***** válasza:

Biztos van még nagyon sok, kevés élettapasztalattal rendelkező ember, akiből ugyanezt hozzák ki a hírek...

Nem akarok összeesküvéselméletekbe, konteókba bocsátkozni, de a psziché elnyomásáról, a félelemben, kvázi kontrollban tartásból biztos hallottál már, legalábbis futólag.

Hogy ezt hogy, mikor, minént fogod feldolgozni, vagy ezen túllépni, ezer dologtól függ, ezer ismeretlenes, nem is okoskodni akarok...

... csak egy tipp, amin én magam is meglepődtem:

Hagyj 3 hónap szünetet! Zéró toleranciával, egyszerűen iktass ki, minden hírt!

((( 3 zárójeles megjegyzés, az infó korában élünk, tehát ha életbevágóan fontos dolog történik, nem létezik, hogy valahonnan ne értesülj róla, így emiatt nem kell aggódni)))

Nézd meg magad őszintén, 3 hónap múlva!

Mennyire pitiánernek fognak tűnni azok a dolgok, amiken aggódtál!

Mennyivel leszel boldogabb, gondtalanabb, ha izolálod magad a hírektől!

Itt a nyár, jön a strand szezon, előttünk a július, augusztus, élvezd ki! Adj magadnak 2-3 hónapot 100% hírmentesen!

Aztán objektíven értékeld az új énedet, a régivel!

Nekem ez egyébként többek közt a konzekvenciát hozta, hogy pl. a behangolt tévécsatornák közül, kizárólag a filmcsatornákat, és az ismeret terjesztőket hagytam meg. Nem tudok odakapcsolni semmiféle hírcsatornára, kereskedelmi tévére, propaganda tévére, akkor se, ha akarnék.

Ez csak egy a tucatnyi változásból, amit csináltam.

Mivel összehasonlíthatatlanul komfortosabban élek, mióta semmilyen mesterségesen generált f@szsággal nem hagyom magam felb@szni.

Ha te ennyire érzékeny vagy erre, akkor neked kötelező lenne ez a kúra!

Az életed többet ér annál, hogy megrövidítsd 20 évvel, valami f@sztarisznya mégiagec1 miatt.

2023. jún. 23. 16:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Ma már nem...
2023. jún. 23. 20:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem is tudom már hány hónapja volt, amikor én is ilyen állapotban voltam. Volt egy kis FOMO (Fear of Missing Out), illetve maguk a hírek is csak még inkább lehúzták az amúgy sem túl fényes lelkiállapotom, meg ugye engem is.

Végül az segített, hogy meghatároztam, hogy naponta x alkalommal olvasok híreket, és odafigyeltem, hogy holtidőben se azokat pörgessem. Illetve, azt is nagyon megválogattam, hogy honnan olvasok híreket, előtte is, de immáron még inkább (pl. mennyire megbízható, mennyire független, mennyire tárgyilagos és igényes). Erre még hozzáépült az is, hogy sokkal visszább vettem a közösségi felületek használatából is, előtte sem voltam valami aktív (sosem posztoltam), inkább csak pörgettem őket.

Azóta, hogy ezeket megléptem, sokkal jobb is lett a kedvem és már nem is szorongok (vagyis annyit, mint anno, közel sem) ilyeneken, és tényleg szükségem volt erre. A fontosabb hírek úgyis megtalálnak.

2023. jún. 24. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!