Meddig normális az aggódás? Mikortól minősül szorongásnak?
Figyelt kérdés
Alapvetően boldog vagyok az életemben. Van egy párom, családom, barátaim, akik mind egy pozitív szemléletű embernek tartanak. Ennek ellenére sajnos nagyon aggódós típus vagyok, huszas éveim elején nagyon sokat szorongtam, de azóta sikerült kijönnöm ebből. Viszont az utóbbi egy évben úgy érzem újra kezd elhatalmasodni rajtam a dolog. Alapvetően a hétköznapi életemet még nem befolyásolja, mint régen, de vannak témák, amiket ha csak meghallok, azonnal szorongással tölt el. Ezek engem nem közvetlenül érintő dolgok (pl bizonyos betegségek), de már az, hogy hallok róluk képes arra, hogy egy órákig, de néha több napig tartó szorongáshullám induljon el. Ilyenkor nem tudom eldönteni, hogy az adott dologtól mennyire reális a félelmem, csak azt érzem hogy én ezt nem tudnám elviselni, és rettegek. Aztán egyszer csak elmúlik, vagyis leszek olyan jól, hogy tudjak ne gondolni az adott dologra, de ha eszembe jut újra jön a félelem. Ez már szorongás vagy betudható annak, hogy aggódós típus vagyok? Mi tudna segíteni ezen?2023. jún. 11. 23:07
1/3 anonim válasza:
Nem mi, hanem ki. Pszichológus. Ha ez állandóan visszatér, akkor nem normális. Az aggódós típus a szorongó. Egészséges ember nem "aggódó típus".
2/3 anonim válasza:
"Ezek engem nem közvetlenül érintő dolgok (pl bizonyos betegségek), de már az, hogy hallok róluk képes arra, hogy egy órákig, de néha több napig tartó szorongáshullám induljon el"
Ez abszolút abnormális.
Fordulj pszichológushoz.
3/3 anonim válasza:
Én is ilyen vagyok, és nem normális👍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!