Kaptatok már pánikrohamot? Mi váltotta ki?
"Szembesültem egy nehéz helyzettel..."
Ez esetben te pánikba estél, ami teljesen normális konkrét veszelyhelyzet vagy nehéz szituáció esetén. A panikrohamhoz nem kell a helyzet maga. Alapvetően ok nélkül jön, esetleg egy adott helyzet elképzelése váltja ki
1-es valasz lepontozva, pedig ez a lenyeg. Kaptam. Csak ugy. Miert? Mert szorongo neurotikusnak szulettem. Es miutan kaptam, szinte egybol panikbeteg is lettem. Ha ismerned a szo jelenteset, tudnad, ez jon, nincs ra esszeru indok, csak.
Szerencsere par evtizede szedek gyogyszert es megtanultam elni vele, kornyzetem is erti.
Rengetegszer
Nekem depresszió melle jár
Szerintem az a baj, hogy rosszul fogalmaztad meg. Nem kell mindig ok nélkülinek lennie, az oknak irracionálisnak kell lennie.
Pl. Normális dolog stresszelni vizsga előtt vagy ha dugóban ülsz, mikor amúgy is késésben vagy, de nem normális dolog, ha 3 nappal kenyérvásárlás előtt ájuldozol, hogy hogy fogsz a boltban köszönni.
Nekem egyszer attól lett a semmiből pánikrohamom, hogy borszagot éreztem valakin a buszon. Trigger volt, felidézett egy traumát. Nem racionális. Másnak meg más okozhat ilyet, vagy épp semmi.
Köszi a válaszokat, #7 nagyon érdekes, elgondolkodtató amit írtál, hogy képes egy illat/szag ilyet előidézni.
Valaki megtudja mondani, mi a pánikbetegség meg a szorongás között a különbség?
A szagok a legerősebb memória triggerek.
A szorongás egy állandó állapot, a pánik egy epizód. Mint egy maraton és egy sprint közt a különbség. A szorongás mindig jelen van, más-más erősséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!