Akinek pánikrohama van és nem kéri a segítséget, azzal mit kell csinálni?
Van egy kolléganőm, akinek pánikrohamai vannak. Egy épületben dolgozunk, csak én vagyok mellette, más nincs. Ilyenkor ki szoktam hívni hozzá a mentőket. Mindig mondja, hogy ne hívjam ki, hagyjam egyedül, nem kell vele foglalkozni, de amikor második vagy harmadik alkalommal hívtam ki a mentőket, akkor mondta a mentős, hogy nagyon magas volt a vérnyomása.
Most akkor hogy csináljam azt, hogy nem foglalkozok vele? Már ellenségnek tekint.
Ex-pánikbetegként én is azt tudom mondani, hogy mentőt felesleges hívni.
A legsulyosabb esetben is a földön fekszik és ordít, megsemmisülés érzete lesz, hogy az élet elhagyja a testét.
Ez pár perces/fél órás dolog, ilyenkor semmit nem tudsz tenni, de nem javaslom az ablak kinyitását, mert sajnos van olyan, aki levegőért kapkod és kieshet, próbáld meg a klímát elindítani, kicsit hűtsd le a helyiséget, hagyj ott egy pohár vizet.
A mentő semmit nem tud csinálni vele, mér egy vérnyomást, és felajánlja, hogy beviszi, ha szeretné.
Bent csinálnak egy EKG-t, adnak egy nyugtatót és javasolják a pszichológust.
"Mindig mondja, hogy ne hívjam ki, hagyjam egyedül, nem kell vele foglalkozni"
Ha ezt mondja, akkor talàn ezt...
Egy határon túl nem tudsz mit tenni az akarata ellenére. Már így is az lett, hogy a megoldás része akartál lenni, de a probléma része lettél. Derék dolog a jóakarat és segítőkészség, de szerintem felé már nincs mit tenni.
Észszerű önérdekből viszont érdemes jelezni a HR-en vagy a főnöknek, hogy fennáll ez a probléma, és próbáltál segíteni, de nem volt rá vevő. Ha bármi komolyabb baj bekövetkezne egy pánikroham alatt, akkor a cég nem háríthat azzal, hogy nem tudtak róla.
Szegény…
Annyira sz*r a pánikroham.
Volt nekem is rengeteg és nekem ilyenkor mindig az segít ha beszélek valakivel és eltereli a figyelmemet.
De mondjuk az ordítozás furcsa.
A pánikroham általában csendben zajlik le.
Rajtam sokszor észre sem lehetett venni mert ez az agyadban történik. Fizikailag alig látszik valami.
Nem lehet,hogy más baja van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!