Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » El lehet felejteni egy nyelvet...

El lehet felejteni egy nyelvet 3 év alatt?

Figyelt kérdés
Ha előtte azt 10 évig tanultad

2023. júl. 13. 16:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nem felejtettem el ennyi idő alatt, de már kopik, gondolkodnom kell szavakon.

Viszont ha visszakerülök abba a közegbe ahol tudom használni, 2-3 nap és teljesen visszajön.

2023. júl. 13. 16:08
 2/8 anonim ***** válasza:
72%

El ám... Ha abszolút nem használod, és nem is gondolsz rá, akkor simán elfelejtheted. Én pl 8 évig tanultam általános iskolában németet, van belőle alapfokú nyelvvizsgám (igen tudom hogy az szart sem ér, de akkor is van) de annyira hányingerem volt a német nyelvtől hogy amint kikerultem az iskolából, soha többé nem használtam. 1 év után már csak pár szó maradt meg bennem.

Ehhez képest angolul feleannyi ideig tanultam, és már vagy 10 éve nyelvvizsgáztam belőle, de még mindig társalgási szinten megy.

2023. júl. 13. 16:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
4 évig tanultam spanyolul középiskolában. Fél év alatt teljesen elfelejtettem.
2023. júl. 13. 16:16
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha csak tanultad akkor igen

Ha megtanultad akkor nem

2023. júl. 13. 16:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Simán, ha nem használod
2023. júl. 13. 17:46
 6/8 anonim ***** válasza:
én már azután néhány hónappal elfelejtettem a németet hogy abbahagytam a tanulást és nem volt késztetés arra hogy folytassam, tovább tanulás vagy egyéb céljából
2023. júl. 16. 15:26
 7/8 anonim ***** válasza:
50%
Ha elfelejted, akkor sosem tanultad meg igazán.
2023. júl. 16. 15:29
 8/8 anonim ***** válasza:

7# annyira nem szerettem szóval előfordulhat.

de egyébként én bármit is tanulok, nem marad meg hónapokkal későbbig. (levizsgázok belőle és felejtem is :))

2023. júl. 16. 15:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!