Mióta lett elvárás, hogy a képeken mosolyogni kell?
Ha megnézzük a régi képeket valahogy sokkal természetesebb emberi érzéseket lehet látni rajtuk, visszafogottabb mindenki. Sok ilyen családi képet láttam a múlt század első feléből és ha van is egy kis mosoly, de nem ez a hurrá hangulat. Esküvői fotók is tök másképp néznek ki.
Ma meg már ha valaki kiáll fényképezni is rögtön mondja "csíz" vagy hogy nagy széles mosolyt és a selfie-ken is ez az nagyon pozitív hozzáállást kell tükrözni. Mondjuk vannak előnyei is, de szerintem azért túlzás és sokszor erőltetett, elfedi a valóságot.
Mert ma jobban kell színészkedni, mint régen. Mutatni kell másoknak hogy minden 100 % rendben van.
Ezt mind az anyagi versengés hozta ki mindenkiből.
"Mondjuk vannak előnyei is, de szerintem azért túlzás és sokszor erőltetett, elfedi a valóságot."
Azért olyan sokszor gondolom nem fotózgatnak.
"mert régen krva hosszú ideig tartott egyetlen fénykép elkészítése is"
Amikor csak töredék másodpercekig tartott egy fénykép elkészítése, akkor sem mosolyogtak.
6-os írja jól. Aki folyamatosan mosolygott, azt vagy bolondnak nézték, vagy részegnek.
Plusz, a fényképezés drága volt, ezért ünnepélyes alkalomnak számított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!