Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Én vagyom egy hópihe vagy...

Én vagyom egy hópihe vagy tényleg idióták az emberek?

Figyelt kérdés

Ülök a vonaton, megyek haza Ausztriából. Lefoglalom a helyet de mivel akkor még nincs kb senki a vonaton ezért beülök az ablakhoz. Gondoltam addig amíg nem jön valaki a helyemre addig kényelmesen elücsörgök ott. (Mellesleg a külső ülésre szólt a jegyem…ugyanaz a hely csak nem a belső hanem a külső)

Erre 4 óra utazás után felszáll egy nő és taplón,hülye vigyorral a fején odaszól németül,hogy “Ez a hely foglalt ám”. De ilyen nagyon flegmán.

Hirtelen azt sem tudtam mit reagáljak erre.

Általában kedvesebben szoktak szólni azért. Kapcsoltam,felálltam és megkérdeztem,hogy a kabátomat otthagyhatom-e az ablaknál az akasztón mert kettő akasztó van direkt.

Erre flegmán: “nekem is van kabátom” (ismét vicsorogva)

Szóval még 5 órán keresztül szorongathatom a szövetkabátomat.

Esküszöm mostanában ezek az apró seggfejségek is úgy feltudnak cseszni,hogy az hihetetlen.

Igen, én ültem az ablaknál ahol nem kellett volna mivel a külső szaros ülésre szólt a jegyem, de szerintem szépen is lehet szólni.

Mi a bajuk az ilyen köcsög embereknek?

A hangsúly ami zavar engem.

Annyi helyen tapasztalom ezt.

Emiatt fogok kiégni teljesen és leszek én is egy megkeseredett szar mert ezek a barmok teljesen kiölik belőlem a kedvességet.

Én mindig próbálok kedvesen másokhoz szólni meg mosolyogni mert amúgy szerintem azért jól esik az embernek.

Olyan elegem van esküszöm ebből az attitűdből.

Az a baj,hogy ilyenkor átváltok én is bunkó gyerekesbe és befoglalom direkt a karfát, meg ilyen idiótaságokat csinálok.

Nem azért mert beült a helyére mert megértem hiszen oda szól a jegye…hanem mert ilyen taplón szólt hozzám.

2023. jún. 2. 09:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
62%

Ez abszolút a te hibád volt. Ha van helyjegyed, miért nem oda ülsz, ahova szól? A kabátodat miért nem oda teszed, ahova kell?

Te vagy az, aki nem tartja be a szabályokat, és akkor más a köcsög?

2023. jún. 2. 09:34
 2/15 A kérdező kommentje:

Odatettem a kabátomat.

Mivel írtam,hogy kettő akasztó van minden hely mellett.

Szóval odaférhetne az enyém is de a nő kisajátította őket én meg szorongatom jelenleg az ölemben.

Az ülés meg..basszus amíg nem száll fel valaki addig miért baj ha beülök a belsőre? Gondolom szólnak emberek kedvesen,hogy odaszól a jegyem,beülhetek?

Nem flegmán vicsorognak.

Velem is volt már olyan,hogy valaki beült a belsőre miközben a külsőre szólt a jegyem.

Ilyenkor kedvesen szólok neki,hogy a belső az enyém de ha gondolja nyugodtan maradjon bent.

De akkor gondolom én vagyok túl kedves.

2023. jún. 2. 09:39
 3/15 anonim ***** válasza:
83%
Jól írod, ettől fogsz kiégni, ha így magadra veszel mindent. Az emberek másokon verik le a frusztráltságaikat, legtöbbször ezen a sunyi passzív-agresszív módon. Ha ezt mind felszívod akkor idegbeteg leszel te is és csak fertőzöd ugyanígy a környezetedet. Rólam ezek lepattannak. Nemrég valaki egy kocsiból csak kiortította nekem a k.va anyád! Csak így random, 100% nem ismert, mert vidéken voltam, semmi ok nélkül. Csak nevettem, mit lehet tenni ilyenkor 😀
2023. jún. 2. 09:46
 4/15 A kérdező kommentje:

Igen tudom..

Észre is veszem magamon,hogy tunyacsáp vagyok sokszor

Régen nem voltam ilyen de idővel nagyon ilyen leszek.

Csak nem tudom,hogy kezelni ezt…

2023. jún. 2. 09:48
 5/15 anonim ***** válasza:
74%
Maximálisan megértem, hogy úgy érzed, hogy bunkók az emberek. Nagyon negatívak mostanában, mindenkit leszólnak (főleg az ineterneten), és mindig kárognak. Lehoz az életről. Azonban ez tényleg a te hibád. Ez az ember olyan volt, hogy rád szólt, de például én annyira konfliktus kerülő vagyok, hogy nem mertem volna szólni neked, és csak néztem volna bambám, és nagyon kellemetlenül éreztem volna magam. Szerintem illik oda leülni, ahova a helyjegyed szól.
2023. jún. 2. 10:02
 6/15 A kérdező kommentje:

De 3 órán keresztül nem szállt fel senki.

Addig ugye értelemszerűen senkit nem zavar.

Ha pedig felszáll akkor szól kedvesen és átülök.

Lehet nekem ez a dolog azért nem érthető mert alapvetően nem érdekel hol ülök, csak most nagyon álmos voltam mert 5kor indult a vonat és az ablaknak dőlve tudtam kicsit aludni.

2023. jún. 2. 10:06
 7/15 anonim ***** válasza:

Miért nem kérted vételnél oda a helyjegyet? Engem is meglepne, nem számítanék rá, hogy ül ott valaki a helyemen. Talán nem tudta jól lereagálni. Nem voltam ott persze, de elsősorban magadnak kerested a problémát. A környezetet soha nem fogod tudni megváltoztatni, mi lenne ha magadon változtatnál, pl. kezd azzal, hogy betartod a szabályokat, amikor vannak, és ha vannak ilyen igényeid, hogy ablaknál ülj, kérd oda a jegyet.

Sokat utazom, igaz csak kb. 3 órát, azaz 6-ot odavissza, de nagyjából tudom milyen szinten leszek fáradt, dolgozom-e előző nap. Ha este 11kor kerülök ágyba, és reggel 5-kor már indulok, akkor tudom, hogy jól fog esni az elpilledés az ablaknál. Hát oda tervezek.

Az a baj, hogy nem ismered magad, nem tudod a szükségleteidet kimondani, csak meglepődsz, ha valaki nem gondolatolvasó.

2023. jún. 2. 10:35
 8/15 anonim ***** válasza:
17%
miért nem ültél át másik ablakhoz? Mostanában a fülest használom megoldásként, abba nehéz beledumálni.
2023. jún. 2. 10:47
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak nálunk szokás tapintatoskodni a helyet befoglaló utassal. A germánok nagyon határozottan érvényesítik a jogaikat, és kifejezik a rosszallásukat, ha valaki nem tartja be a szabályokat.
2023. jún. 2. 12:39
 10/15 anonim ***** válasza:
80%
Én normálisan kommunikálok, de semmi nem idegesít jobban annál, mint amikor a helyemen ülnek. Fizetek a helyjegyért. Mondom, álljon fel, ez az én helyem. Azt mondja, ja hát az én helyemen is ülnek. És akkor kiderül, hogy vagy 5 ember ül a nem megfelelő helyen. Mi a nehéz abban, hogy a saját helyedre ülj le, vagy megmondd annak, aki foglalja, hogy az a tiéd?
2023. jún. 2. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!