Miért nem akarsz önkiszolgáló kasszában fizetni?
az ötlet jó, a kivitelezés selejtes, kétszer annyi időt lehet elbszni az önkiszolgáló hülyeségnél mint a pénztárnál..és még a rendszerrel is nekem kell hadakoznom... a sparos lezár és riaszt, ha elmozdítok vagy megemelek és odébb rakok valamit a lehúzott árukból fizetés előtt (tehát pl szatyrokba pakolni se lehet, végig kel várni az egész vásárlást), ha valamit duplán húzok le véletlenül, vagy félreütök, akkor szintén az ügyeletes kasszásra kell várni hogy kiigazítsa, ha alkoholt/textilneműt/bármit ami chipelve van veszek, szintén kell az az eladó, és egy ember van 6-8 gépre, és mostmár még a kijáratnál is szarakodni kel a blokk leovasásával. aldi ugyanez, csak rakodófelület sincs egyik oldalon se, és kissé töketlen a kezelőfelület is, illetve előszeretettel szórja ki a visszajáró aprómat a földre, ahelyett hogy összegyűjtené a kis tálkába.
ezzel szemben a pénztárnál beállok a sorba, várakozás közben kipakolok, a pénztáros lehúzza a termékeimet és megszereli a felmerülő problémákat, felajánlja hogy éppen mi gyűjthető vagy milyen kupont lehet kapni, nem nekem kell kikeresgélni, ezalatt én békésen elzacskózom a dolgaimat, majd fizetek és mehetek is kifelé.
meg hát addig is plusz egy embernek van munkahelye.
A .rimaban meg a .parban a penztarosok rendszerssen atvertek. Igy orulok,ha elvesztik az allasukat.
Csak keszpenzt elfogado onkiszolgaloban fizetek
Ha a péksütikre vagy gyümölcsre stb nincs vonalkod matrica a boltban, keresgélni a menüben, az egy halál.
Meg az auchanban újabban a zacskót is külön kell keresni azt se tudom milyen néven van a gépben
A Metro önkiszolgáló rendszerét imádom.
Vásárlás közben mikor belerakod az árut a kocsiba lecsippantod a saját telefonoddal és az arra telepített appal.
Aztán kifelé menet csak áttolod a kocsit egy mérlegen, és fizetsz.
Én használnám, ha lenne rá valami kedvezmény a számlából, hogy megcsinálom magamnak. Legtöbbször amúgy is van valami probléma az akciós termékekkel vagy kuponokkal, meg magamnak kikeresni mindent, és hívni kell segítséget, így nem éri meg szarakodni vele.
Nyilván ha csak 2-3 termék van nálam, akkor nem gond, de egy hétvégi nagybevásárlásnál már igenis probléma lehet.
A gyerekek szeretik, mert lehet nyomkodni, ez legalább pozitívum.
Több típusú önki kassza van. A népszerű sportruházati üzlet kasszájába pl csak bedobálod a cuccot és fizetsz. A piros spúr üzletekben nagyon béna mérleges mérős a kassza, a kis súlyt nem mindig érzékeli (pl fűszerek) és addig nem pakolhatsz, míg mindennel kész nem vagy, így nagyon kell igyekezni a végén. A Rozis drogéria kasszájának a tálcája pici, pár dolog fér rá.
A pénztárosok meg...tegnapi sztori: rossz termék jött ki a kódra, odahívok egy eladót aki épp sétál a kassza felé, hogy megnyissa, odalép hozzám, "nem érek rá, várnak a vevők a kasszánál" mondtam neki, hogy "Ön szerint én mi vagyok???" Szóval van még mit fejleszteni a rendszeren és a dolgozók hozzáállásán is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!