Mi értelme van a bókolásnak?
Én soha senkinek nem mondok semmi szép bókot, hogy hú de jól nézel ki, nagyon szép a hajad, nagyon jól néz ki rajtad ez a ruha, de szép szemeid vannak, milyen jó illatod van, stbb..
Ha én valakiről ezeket gondolom és mondok neki valamit, akkor nem megdícsérem, hanem inkább érdeklődni szoktam. Pl.:
Mit szoktál csinálni a hajaddal, amitől ilyen jól néz ki, tudnál-e öltözködési tippeket adni, milyen parfűmöt használsz, stbb..
Tehát nem megdícsérem, hanem érdeklődök, mert én is hasonló jó tulajdonságokkal szeretnék rendelkezni és hátha tud tanácsot adni.
Ez mitől van, mire jó a bókolás?
“Mit szoktál csinálni a hajaddal, amitől ilyen jól néz ki…”
Dehát végül is ez bók, hiszen benne van, hogy jól néz ki az illető haja! Valamiért tartózkodsz attól, hogy nyíltan kifejezd a tetszésedet és mástól sem fogadod ezt el.
Azt nem értettem, hogy miért tartod őszintétlennek azt, aki kedveskedni akar neked. Nem hiszed el, hogy megérdemled? Pedig szerinte igen. Ezeken érdemes lenne elgondolkodni egy pszichológus segítségével.
Azért tartom őszintétlennek, mert egy szép szó nem sok mindent vált ki belőlem. Ha az érzelmeket mondaná el akkor elhinnem.
Tehat ne csak azt mondja el hogy szép a hajam hanem amikor meglatta akkor mit érzett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!