Mi értelme van a bókolásnak?
Én soha senkinek nem mondok semmi szép bókot, hogy hú de jól nézel ki, nagyon szép a hajad, nagyon jól néz ki rajtad ez a ruha, de szép szemeid vannak, milyen jó illatod van, stbb..
Ha én valakiről ezeket gondolom és mondok neki valamit, akkor nem megdícsérem, hanem inkább érdeklődni szoktam. Pl.:
Mit szoktál csinálni a hajaddal, amitől ilyen jól néz ki, tudnál-e öltözködési tippeket adni, milyen parfűmöt használsz, stbb..
Tehát nem megdícsérem, hanem érdeklődök, mert én is hasonló jó tulajdonságokkal szeretnék rendelkezni és hátha tud tanácsot adni.
Ez mitől van, mire jó a bókolás?
Az a baj, hogy a legtöbb embernél nem érzek így, hogy látnék valami olyat, megdícsérni meg nem akarom úgy hogy igazából nem is gondolom komolyan.
Ha pedig mégis van valakiben olyan, ami előnyös, arra meg inkább rákérdezek, hogy hogyan tett rá szert, mint hogy megdícsérjem.
Önértékelési problémáid vannak > "ha valaki bókol nekem nem hiszek neki"... "Nem akarok úgy bókolni, hogy nem gondolom komolyan"
Tehát még azt sem tudod eldönteni, hogy valami tetszik e igazán, vagy nem? Ha tetszik valakin valami, akkor megdicsérem, mert tudom, hogy jól tud esni neki. Ennyi.
De én ha látok valakin valami jó dolgot, tetszik rajta valami, mondjuk a haja, akkor megkérdezem, hogy mitől ilyen jó a haja, nem megdícsérem. Mert szeretnék én is olyan jó hajat, tulajdonságot mint ami neki van.
Velem lenne a gond?
"csak kedvességből mondja, hogy jobban érezzem magam és igazából amit mond az nem igaz"
Miért hiszed azt, hogy a kedvesség nem lehet igaz? És ha nem is lenne igaz, miért probléma, hogy valakit érdekelsz annyira, hogy azt akarja, jól érezd magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!