Van olyan szó, amit utáltok, vagy kényelmetlenül
érzitek magatokat tőle?
Figyelt kérdés
Nekem ami hirtelen eszembe jut az a huncut, a sunyi, a pocaklakó, a punci, a pasasom (az is gáz mikor nők használják párjukra, de a legrosszabb mikor valaki a gyerekére mondja), és a hallod kérdőszó (majd hallani fogom ha mondod, mi az isten értelme van ennek a kérdésnek?)
A punci nekem is kapásból eszembe jutott, a pocaklakótól/babócától is a hideg ráz...
A pasast nem használja senki a környezetemben, csak a palit, az nagyon idegesít.
2023. márc. 8. 07:36
2/43 anonim válasza:
Szemölcs. És ebből kifolyólag a Szabolcs is. Mert hasonlít. Az Olivér, mert egy névben ne legyen vér.
2023. márc. 8. 07:37
3/43 anonim válasza:
Én nem vagyok ennyire hópihe, hogy szavaktól kényelmetlenül érezzem magam.
Engem a helytelenül mondott szavak zavarnak csak. Illetve nem is jó megfogalmazás, hogy zavarnak, csak negatív véleményem lesz a használójukról.
tepszi (tepsi)
rizsa (rizs)
mék (megyek)
vok (vagyok)
2023. márc. 8. 07:40
4/43 anonim válasza:
A tepszi teljesen helyes, csak dialektális kifejezés. Nyugati országrészben, de Tiszántúlon is használják.
2023. márc. 8. 07:43
5/43 anonim válasza:
Nekem talán a "leledzik" az egyetlen ilyen.
2023. márc. 8. 07:55
6/43 anonim válasza:
Keresztyén, cseresnye, most ezek jutottak eszembe, de biztos van még.
2023. márc. 8. 08:08
7/43 anonim válasza:
Orszagimazs, NER, migrans, libsi, libernyak.
2023. márc. 8. 08:08
8/43 anonim válasza:
Elvileg, elméletileg.
De ez katonaként teljesen érthető az esetemben.
Idegbajt tudok kapni attól, hogy van/működik valami, de még sincs, ill. csak a fejekben vagy papíron működik.
A klasszikusan értelmezett harcmezőn bele is lehet abba halni, ha csak elvileg működik a katona gondjaira bízott fegyver(rendszer) vagy csak elvileg van hozzá bármi is, ami hatékonnyá tenné/tehetné azt.
2023. márc. 8. 08:10
9/43 anonim válasza:
A mert? a miért helyett, pocaklakó, babó, babóca, babásodás, párom
2023. márc. 8. 08:28
10/43 anonim válasza:
#9 Amúgy a párom szóval mi a baj? Sokszor látom, hogy emberek utálják ezt a szót, de akkor minek nevezzem a párom, aki még nem a férjem, de azért több mint a pasim? :D élettársam? Ez szerintem rosszabb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!