Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, ha a nő...

Mit gondoltok arról, ha a nő házasságkor nem veszi fel a férje nevét semmilyen formában?

Figyelt kérdés

2023. febr. 22. 19:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/89 anonim ***** válasza:
81%
Atomfizikus 🤣🤣🤣
2023. febr. 23. 16:07
 52/89 anonim ***** válasza:
88%

Nem vettem fel a párom nevét, mert szeretem a saját vezetéknevemet és azt, amit képvisel. A férjem ugyan emiatt nem vette volna fel az én vezetéknevemet (na meg mert nem tudja rendesen kiejteni).

Nem hordom a gyűrűmet, mert a karórámon és kisebb nyakláncokon kívül nem szeretek ékszereket hordani. A férjem ugyanezen okok miatt nem hordja az ő gyűrűjét. (A gyűrűinket egyébként egy ezüstláncon tartjuk felfüggesztve a bejárati szobánkban, az esküvői portrénk kíséretében.)

A gyermekeink mindkettőnk vezetéknevét örökölték, de elsősorban a férjemét használják, ugyanis az ő országában élünk, így praktikusabb.

Az összetartozást nem egy név vagy egy ékszer viselése jelenti, ezek önmagukban üres gesztusok. A valódi összetartozást és hűséget a mindennapi cselekedetek mutatják meg, hogy évekkel később is megbízható párjai vagytok a másiknak. A szeretet és a harmónia a gyakorlatban válik el.

(Feleslegesen különböző történelmi korokat felhozni, mert azokban egyértelmű volt a helyzet: a nő először az apja birtoka volt, aztán a férjéé. Nagyon sokáig nem volt egyenjogúság a dologban, ezért nem is érdemes emlegetni.)

29N

2023. febr. 23. 16:14
 53/89 anonim ***** válasza:
0%

Szomorú, hogy facérnak mutatják magukat házas nők, aztán csodálkoznak, ha elcsábulnak.

Csak a nagy egyenjogúságban remélem az sincs elvárva, hogy a férfi gazdagabb, erősebb, műveltebb legyen, vagy, hogy kettő helyett dolgozzon, amikor terhes a nő.

2023. febr. 23. 16:18
 54/89 anonim ***** válasza:
81%
Szerinted a gyűrű megakadályozza az elcsábulást?
2023. febr. 23. 16:21
 55/89 anonim ***** válasza:
0%

Ja igen. A magasságot kihagytam...

Csak ahogy itt a világban körbenézek, az egyre növekvő női elvárások között, sajnos nem nagyon látom, ezt a szép "egyenlőségi" eszmét megvalósulni. Mikor még egy 160 centis nő is a két méteres fickó után ácsingózik, vagy tanulatlan, nyolc általánost végzett Marcsikánk is minimum orvos doktort akar maga mellé. Én valahogy ebben nem tudom az egyenlőséget észrevenni...

2023. febr. 23. 16:26
 56/89 anonim ***** válasza:
70%
A jogi egyenlőségnek semmi köze a vonzalomhoz, cuni.
2023. febr. 23. 16:28
 57/89 anonim ***** válasza:
85%
Túl sokat látsz abba, hogy valaki nem hord gyűrűt és nem veszi fel a másik nevét; pláne úgy, hogy az egyiket se te teszed meg.
2023. febr. 23. 16:28
 58/89 anonim ***** válasza:
84%
Ez amúgy logikailag kikészít. Miért ne tetszhetne 160 centis nőnek 2 méteres férfi? 80 kilós férfinak akkor max 75 kilós nője lehet, ne akarjon soványabbat? Hosszú hajú nője csak akkor lehet, ha neki is hosszú a haja?
2023. febr. 23. 16:31
 59/89 anonim ***** válasza:
0%

Maximum a felszarvazott csávódat hívd cuninak, amikor épp titkolod, hogy együtt vagytok. ;)

A jogban sem látom azt a fene nagy egyenlőséget. Vagy miért van szülési szabadság, vagy miért vannak felmentve egyes munkák alól a nők, miért nem hadkötelezettek, miért van külön női és férfi sport. stb. stb?

2023. febr. 23. 16:34
 60/89 anonim ***** válasza:
80%
Miért van szülési szabadság? Mert a gyerekről valakinek gondoskodnia kell. Miért nem hadkötelezettek? Azt hiszem, pont azt szokták erre mondani, hogy azért, mert ők szülnek. Szerintem senkinek nem kellene hadkötelezettnek lennie, menjen a kolostormalac harcolni a sleppjével. Miért van külön sport? Mert a fizikai testfelépítésünk más.
2023. febr. 23. 16:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!