Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megsértődnétek ha a haverotok...

Megsértődnétek ha a haverotok azt mondja nem ér rá de aznap elmegy egy buliba amire meghívták?

Figyelt kérdés

2023. febr. 3. 08:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem, sok haverom van, nem kötelesek mindig ráérni, én sem vagyok köteles mindig ráérni másoknak, joga van elmenni bulizni, ha akar. Akkor lenne jogos a sértődés, ha előre egyeztettetek volna valami fontosat, amihez szervezni is kell előre (pl. hogy elkísér valamilyen orvosi vizsgálatra, kezelésre, ahonnan kísérővel tudsz hazajönni csak), és aznap mondja le egy buli kedvéért, te meg nem tudsz hirtelen előhúzni mást, esetleg még plusz költségedbe is kerül, hogy lemondja a megbeszélt dolgot.
2023. febr. 3. 13:48
 12/18 anonim ***** válasza:
83%

Én mondjuk nem vagyok bulizós, nagy baráti társaságom sincsen, viszont vannak terveim, ötleteim, hobbijaim.

Ha előre megvan, hogy mondjuk túrázni megyek, vagy bármi leszervezett programom van, akkor azt nem feltétlenül fogom felborítani. Megmondom, hogy dolgom van és kész.

Persze ez nem aranyszabály, simán mondhatom azt is, hogy fussunk össze, és inkább elnapolom másik programot, ha az olyan.

2023. febr. 3. 14:43
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor sértődnék meg, ha kamuzna vagy megszegné az ígéretét. De ilyesmiről szó sincs a kérdésben, így értelmetlen a sértődés.
2023. febr. 3. 15:30
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

A buli miatt nem ér rá. Ez teljesen oké, van magánélete, ami más barátokból is áll, nem csak belőled.

De ha azt mondja, hogy nem ér rá - majd elmegy horgászni, mert az az előre eldöntött programja, hogy ő szombaton egyedül horgászni megy, vagy otthon sorozatot néz - az is rendben van. Ha mindenkire behisztiznék, aki a hirtelen jött ötletem visszautasította azért, mert már megbeszélte előre, hogy mással találkozik, vagy eldöntötte már, mit csinál aznap, egy barátom se lenne.

2023. febr. 3. 15:53
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem; nem állított valótlant, és úgy is cselekedett, ahogy azt mondta. A buli lehetett a már előre lefixált, eldöntött programja és azon részt is vett.

Ha a dologban lenne valami csavar, mondjuk ezzel az ürüggyel rázott le, de nem volt programja, akkor már más lenne a helyzet.

2023. febr. 5. 01:06
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Biztos azt már előre megbeszélte. Az a fer, ha elmondja, miért nem ér rá.
2023. febr. 5. 17:24
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nézzük fordítva. Azzal, hogy megsértődsz mit érsz el? Eddig sem téged választott, utána főleg nem téged fog.
2023. febr. 5. 21:45
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha megmondaná őszintén, hogy nem érek rá, mert meghívták ide meg ide, akkor nem sértődnék meg rá.
2023. márc. 11. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!