Az emberek miért hajlandóak ennyit kifizetni
jogosítványra? Nem rablás??
Figyelt kérdés
50 perc 8000 ft egy alkalom 100 perc szóval egy alkalom 16000 forint. Ha csak rá gondolok abból hány sör kijönne vagy bármi... Miért fizetnek ennyit ki emberek? Ha nem fizetnék akkor olcsó lenne. Vagy itt mindenki ilyen pénzes ebben az országban? Honnan van nekik? Az átlag fizu nettó 200 ami egy nagy kalap kaki sajnos.
Ez az ára! Mindenki el tudja dönteni hogy kell e neki a jogsi vagy sem. Ebben az országban mindenki a szar fizura panaszkodik, mégis az utak tömve vannak autóval. És többségben vannak a milliós autók mint a százezresek. Az új autókat is megveszik magánszemélyek bőven. Lízing lízing hàtán stb. Szóval nem kell a rinya, aki dolgozik az meg tudja fizetni ha akarja. De szerintem ne turkáljunk egymás zsebében, mindenkinek arra van pénz amire akarja hogy legyen. Ennyi.
2023. jan. 27. 22:22
12/31 anonim válasza:
Most mi a kérdés?
Nem kell hajlandónak lenni kifizetni ennyit, lehet járni busszal is... :D
2023. jan. 27. 22:34
13/31 anonim válasza:
Amúgy kövezzetek meg, de szerintem pont az a baj, hogy túl olcsó és túl elérhető a jogosítvány. Gyakorlatilag az utolsó putris réti néger is képes megszerezni. Látszik is a közlekedők összetételén.
2023. jan. 27. 22:36
14/31 anonim válasza:
Amúgy érdekes ez a "drága a jogosítvány" dolog. Én a közlekedési bírságokat alapból nem 30-50 ezrekben hanem 300-500 ezrekben határoznám meg.
2023. jan. 27. 22:38
15/31 anonim válasza:
Amikor 2017-ben kezdtem, 3000 ft volt egy óra. Ma ugyanott 8000 ft. Ilyen mértékben azért nem nőttek 5-6 év alatt a fizetések, hogy indokoltak legyenek a 8000 ft-os óradíjak.
2023. jan. 27. 22:41
16/31 anonim válasza:
Cigire elköltenek évente 400e-et minimum. Felnőtt lakosság 25%-a dohányzik.
Nyaralásra szintén 250-300e+-et évente 1x - 2x.
Iphone 600e-ért szintén nem sok, évente-2évente cserélik, és veszik mint a cukrot.
de a jogsi ára, na az bizony magas.
2023. jan. 27. 22:48
17/31 A kérdező kommentje:
13. Ha milliárdos vagy akkor olcsó ja. De az átlag ember nettó 200 at keres. Sőt kapaszkodj meg sokan csak minimálbért. Szóval gyakorlatilag luxus a jogosítvány
2023. jan. 27. 22:49
18/31 anonim válasza:
Egyszeri összeg.
Az autó fenntartása viszont egy vagyon.
2023. jan. 27. 22:59
19/31 anonim válasza:
Én 18 ban tettem le, 3500-4000 körül volt egy óra. Mivel egyetemista voltam és dolgoztam, ennyit a szüleim fizettek végül 300 körül volt. 20 voltam . Utána nem is vettem autót, most vettem 1m körül, de amúgy a benzin ár és amit rá kell fizetni, hat :))) nekem anno munka miatt kellett , de aztán végül nem siettem el és végülis haza meg boltba jarok vele. Munkába nem mert a parkolás többe kerül, mint fel napi fizum ( Bp belváros :D ) . Arra jó, hogy haza menjek ( 2 óra oda vissza) meg nagy bevásárlás. De másra nem hasznalom , de fizetem a parkolót, biztosítást stb. Nekem tömeggel haza menni igazán kínszenvedés, illetve jarkalok ide oda család miatt, jól jon. De tényleg az tartsa, aki fent is tudja tartani :) egy jogsi már dupla ennyi, én kétszer átgondolnám, de sajnos olcsóbb sem lesz . Akinek kell, úgy is kifizeti .
2023. jan. 27. 23:25
20/31 anonim válasza:
#17 Kapaszkodj meg. Nem kötelező mindenkinek autóval járnia.
Azt állítani, hogy a jogosítvány luxus egyszerűen hazugság.
Attól nem lesz luxus, hogy nem telik rá minden csórónak.
Mehet a lepontozás, de aki már ezt az összeget nem képes kiköhögni, az hogy akar autót vásárolni amikor 2-3 millió alatt nincs értelmes használt, újonnan meg 5-6 milliótól indul a legkisebb autó is, de inkább 7-8 az átlag. Hogy akar közlekedni amikor egy tank benzin 30-40 ezer Forint?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!