Az emberek miért hajlandóak ennyit kifizetni jogosítványra? Nem rablás??
Nézted már, mennyibe kerül egy új autó? Ahhoz képest a jogsi bakfitty. Ha csóró vagy, ne legyen autód, és en akarj vezetni.
Az átlag fizu amúgy inkább nettó 400 ezer.
Én mikor kezdtem 2021-ben 6 ezer forint volt egy óra.
Ma már 10 ezer. Ahogy a benzin ára megy fel, vele együtt megy az óradíj is.
Hozzátenném kb 250-300at beleöltem már a vezetésbe, és még mindig nincs meg. Úgyhogy te is kb ennyivel készülj, lehet több is lesz.
18-19-ben kezdtem a vezetést, akkor volt 3500 egy óra és a plusz óra egy ezressel több.
Főleg azért raktam le , hogy a bevasarlasokat és a munkába menetelt megkönnyítsem ..de lassan drágább lesz dolgozni járni mint amit kapsz érte.
Párom most akarta elkezdeni az idén...aztán láttuk az árakat.
A vizsgabiztosok sem nagyon engedik át az alap órákkal a tanulót , a benzin egy ideig nem lesz olcsóbb. Sz.r az egész.
Van más választás?
Nem szeretnék egész életemben a busz-vonat menetrendtől függeni.
Az autó, ha nem is létszükséglet, de milliónyi probléma alól mentesít fel. Kinek van kedve busszal eljárkálni bevásárolni, cipekedni a szatyrokat, állandóan a menetrenden görcsölni?
Drága, de bőven megéri. A jogosítvány még nem is a legdrágább dolog, egy autó vásárlása és fenttartása lesz az...
A társadalmunkban mindenki rálicitál a másikra és a szegények csak még szegényebbek lesznek a gazdagok meg még gazdagabbak!
Nem biztos hogy a dolgok lettek drágák, a kereset kevés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!