Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nincsenek fiatalok a...

Miért nincsenek fiatalok a mensában?

Figyelt kérdés

Beléptem hozzájuk és azt vettem észre, hogy nincsenek fiatalok, még a HY-SIGben is 30-40-es korosztály a jellemző, pedig az a csoport a fiataloknak szól.

Idézem:

"Egy SIG a fiatal vagy magukat annak érző Mbereknek. Célunk hogy aktivizáljuk a Mensa fiatalabb korosztályát, platformot biztosítsunk programszervezésre és egymás megismerésére. Ha fiatalnak érzed magad a Mensában, feltétlenül itt a helyed"

Az egyik SIG is most szervezett egy szilveszteri bulit, ami kifejezetten a szingliket célozza meg, de a jelentkezők szintén 30-40es korosztályban mozognak.

Most akkor ez hogy van? Miért nincsenek fiatalok a mensában?

21/F

2022. dec. 28. 22:46
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
30%
Az iskolai büféra gondolsz?
2022. dec. 28. 22:53
 2/27 A kérdező kommentje:
Igen, nyilván egy iskolai büfé szervez bulit szilveszterre...
2022. dec. 28. 22:55
 3/27 anonim ***** válasza:
24%

Mert ciki.

Nézd, én utánajártam ennek az egésznek, mert 138-as az IQ-m (nem a mensa teszt alapján, hanem pszichológus mérte, enyhén aspergeres vagyok). De ez a bagázs tele van okos barom állatokkal. Én ehhez nem adom a nevem.

2022. dec. 28. 22:58
 4/27 A kérdező kommentje:

#3 kifejtenéd?

mensa teszten is pszichológus nézi az eredményeket.

2022. dec. 28. 23:04
 5/27 anonim ***** válasza:
70%

Az alapvető koncepció nem lenne rossz, miszerint kiemelkedő intellektusú emberek létrehoznak valamiféle szövetséget, amiből ebből kifolyólag profitálhatunk akár globálisan.

De ezek az emberek hogy is mondjam... Az az ember, aki azt hiszi, hogy valami biológiai csoda csak azért, mert magas értéket mértek nála egy IQ-teszten, az gáz. Olyan, mint a szépségkirálynők, egyszerűen szekunder szégyenem van tőlük. Ezek az emberek semmit nem tettek azért, hogy értékesek legyenek, többségük emberileg, empátia szempontjából egy nagy nulla, épp ezért alkalmatlan arra is, hogy bármi pluszt tegyen mások életéhez és képviselje őket. Másrészt ez alapján összerakni embereket ismerkedni olyan, mint valami elcseszett állattenyésztés. Olyan, mintha emberek az alapján ismerkednének, hogy introvertáltak: basszus semmi közünk egymáshoz attól, hogy egy tulajdonságban kiemelkedünk, ami ráadásul nem is érdeklődés kérdése, mint egy csapatsport vagy filmklub! Az meg külön gáz, mikor valaki úgy vergődik a magas intelligenciával, hogy teljesen dilettáns a témában, fingja sincs az intelligencia természetéről, kapcsolódó elméleteiről, arról, hogy ez a gyakorlatban mit jelent, csak el van telve magától, hogy ő mensa tag és ő ezáltal csak a masterrace-ből akar ismerkedni.

A hideg csapkod ezektől az emberektől. Olyanok, mint a nácik.

2022. dec. 28. 23:17
 6/27 anonim ***** válasza:
Nem mindenki ismeri 18 évesen az egyesületet, vagy ha ismeri is, akkor még nem érdekli. 20 évesen csak az lehet tag, aki 17-20 éves korában be akart lépni, ez egy elég erős szűrő. Én is csak a 20-as éveim második felében léptem be, korábban egyszerűen eszembe se jutott. De a tagok 20%-a így is 30 alatti, ami kb 800 ember.
2022. dec. 28. 23:21
 7/27 A kérdező kommentje:

Sok ilyen emberrel találkoztál eddig?

Én még nem voltam semmilyen rendezvényen, de nem hiszem hogy beképzeltek lennének.

Mindenki saját döntés alapján csatlakozik, ha épp úgy gondolja, úgyhogy nem valószínű hogy a tenyésztés lenne a cél, hanem hogy jól érezzék magukat, én is ezért csatlakoztam.

Miben hasonlítanak a nácikra? Hitelrnek valóban magas volt az intelligenciája, de ő egy elmebeteg ember volt, ettől még nem minden magas iq-val élő ember tömeggyilkos.

2022. dec. 28. 23:23
 8/27 A kérdező kommentje:
#6 ezek szerint találkozhatok fiatalokkal? Milyen rendezvényeken?
2022. dec. 28. 23:25
 9/27 anonim ***** válasza:
74%

Mert kevés fiatal méri az IQ-ját.

Ez amúgy nem másabb, mint f.szt mérni.

2022. dec. 28. 23:28
 10/27 anonim ***** válasza:
98%
Nagyon kellemetlen társaság, a fiatalok meg inkább a saját korosztályukkal barátkoznak. Attól, hogy magas valakinek az IQ-ja, még nem biztosítja azt, hogy jól ki fog jönni a többi ugyanilyen emberrel. Sőt, mensások tesznek is érte, hogy ne könnyítsék meg.
2022. dec. 28. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!