Miért szegények a szegények?
Mert a lehetőségeiket sem tudják kihasználni és alárendelődnek az idézőjelesen agresszívabb embereknek akik pénzt csinálnak belőlük!
(nem szó szerint agresszív!)
A lehetőségek és az igények kombinációjából áll össze a szegénység.
Kihatással van még erre az állapotra a következetesség hiánya is.
A lehetőséget a tanultságra, az állami támogatásokra, pályázatokra és kiugrási lehetőségekre értem.
A szegény emberekben általában sokkal több az alázat és beletörődés a helyzetükbe!
A szegény emberek általában egyszerűbbek, kevésbé sokoldalúak és fejlődőképesek.
A nyelvtudás és határozott fejlődni akarás kell a kitöréshez.
Együgyűnek tűnhetnek mert elnyomják őket, persze az hogy valaki nem akar mások felett állni és megelégszik a kevéssel is az nem jelenti hogy rosszabb lenne bárkinél.
A jelenleg fennálló társadalmi értékrend szerint fontosabb az egyén, mint a közösség jóléte. Így tehát rendben van, hogy nekem van medencém, te meg éhen halsz.
Ha más lenne a norma, akkor nekem osztoznom kéne veled, hogy ne halj éhen.
A pénzrendszer a kamaton keresztül az egyre kevesebbek felé irányítja a pénzt az egyre többektől, emellett irracionális versengésre kényszeríti a gazdasági szereplőket, akik így túlhasználják a bolygó erőforrásait (amelyekről kedvesen úgy gondoljuk, hogy csakis kizárólag az embereké).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!