Önkiszolgáló,kimérős szaloncukornál szoktatok trükközni?
Vasarlas soran arra lettem figyelmes hogy mellettem egy holgy vett kb 3 marek szaloncukrot lemerte,lecimkezte utana visszament es ratett meg kb 3 marekkal
Csak pislogtam
Utana ahogy mentem tovabb a boltba a polcokon itt ott lattam par zsakot amibe kimeros szaloncukor volt. Gondolom masis ezt csinalta,hozza tette a masikhoz csak mint a holgy csak ok probaltak "diszkretebben"
Ez a fajta lopas gyakori lenne?
Megeri a szegyen azert a par szaz ft er?
Ti is csinaltok ilyet?
Lemaradt*
Ez a szatyor ellenorzes az aucbanba volt
Nem szoktam, de ha valaki igen, az nem érdekel. Váljon az ő, és a családja egészségére.
Az ilyen csak akkor zavarna ha valami személyesen legyártott, kézműves szaloncukrot lopnának el, aminek van is értéke, nem pedig a multis, alapból ezerszer túlárazott, tucatgyártott szemetet.
Még egyetemistaként, amikor nem önmagunknak kellett lemérni és felcímkézni a gyümölcsöket, egyszer a gyümölcspultos hölgyike Goldennek nézte a Granny Smith almát. (Tízszeres árkülönbség.) Tekintve, hogy ő az a fajta unszimpatikus ember volt, aki még visszaköszönni sem bír, a stílusára meg a "lekezelő" szó is nagyon enyhe, nem szóltam neki, hogy mást mért, mint amit vettem. Következő héten ugyanez a sztori megtörtént, csak más volt a pultos. Neki szóltam, hogy elnézést, de rossz fajtát tetszett beütni.
Egyébként nem szoktam csalni. Nem éri meg.
"Szatyor miatt rankhivtak volna a rendort?"
Első körben valószínűleg csak figyelmeztettek volna, hogy azt is ki kell fizetni. Amikor bevezették a fizetős lebomló táskákat, az még egy új dolog volt, és hiába volt kiírva jól láthatóan, sokan figyelmetlenül, "rutinból" vásárolnak, és még teljesen becsületes emberekkel is előfordult, hogy azt hitték, ugyanúgy ingyenes, mint előtte héten volt a nejlonzacskó.
Rendprt esetleg akkor hívnak, ha nem vagy hajlandó kifizetni. Bár tíz forint az nem összeg, itt inkább az elvről szól a dolog, hogy ne akarj csalni. Hogy ténylegesen hívtak volna rendőrt, vagy sem, azt nem lehet tudni. Gondolom, van minden üzletnek egy irányelve, hogy hogyan kell ilyen esetekben eljárni. De azért mókás lett volna a több tízezres perköltséget megfizetni egy 10 forintos zacsiért. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!