Szőlőcukros_petraaa kérdése:
Ma hazajövet jöttem a buszon este fél nyolc felé, és a kezembe nyomtak egy kocsis pendrievot (egy pasi). Itthon megnéztem, és az autogén trénintől a légzőgyakorlatig és a stresszkezeléstől elkezdve minden pszichológiai cucc rajta van?
Figyelt kérdés
mit csináljak ha találkozok vele újra? félnem kéne vmitol? szekta tag nem lehet ugye? amúgy tetszik a dolog csak olyan furitegnap 22:06
1/8 Noren1989 

válasza:

Szerintem most csinálj pár légzőgyakorlatot,
engedd el magad és ezt a kérdést,
és próbálj meg pihenni.
2/8 anonim válasza:
Lehet, volt rajta valami jó kis vírus, vagy kémprogram, oszt már viszik is az adataidat.
3/8 anonim 

válasza:

vadidegen pasi a kezedbe nyom egy pendriveot és neked az első dolgot,hogy hazamész és rádugod a gépre? :D
4/8 anonim válasza:
A 2. válaszolónak nagyon igaza van. Nem megbízható forrásból származó adattárolót soha nem szabad a rendszerhez csatlakoztatni. Keylogger, adathalaszászat, social engineering támadás, bármi lehet ilyesmi mögött.
Sőt, kérdező, ha "érzékeny" munkahelyen dolgozol, vagy valaki a veled egy háztartásban lévők közül, akkor vedd komolyan ezt a dolgot és célszerű lenne megérdeklődni az adott cég biztonsági részlegétől/tisztjétől/megbízottjától stb., hogy miként célszerű eljárni ilyen esetben.
6/8 anonim 

válasza:

Mi az a kocsis (pendrive)?
szcientológus plakátokat látok sokfelé Pesten. Lehet ők nyomulnak?
7/8 anonim 

válasza:

Kérdező, te nagyon hülye vagy... 🤦 A gépedet viheted vírusírtásra, mert úgy látom magadtól ezt se tudnád megcsinálni.
8/8 anonim 

válasza:

Én se mertem volna rögtön bedugni. Elvittem volna olyan ismerőshöz (vagy akár szolgáltatóhoz), amelyik jól ért a vírusellenőrzéshez és vele ellenőríztettem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!