Hiába vagyok már 30 éves, furcsának találom hogy létezek, illetve létezik ez a világ, és miért pont ìgy néz ki ahogy, tehát kék az ég, zöld a fű. Más embereknek nem furcsa, hogy létezünk, és vagyunk?
Figyelt kérdés
tegnap 08:53
1/10 anonim válasza:
Amit leírtál, az lehet akár a derealizáció enyhébb formája is. Ha csak furcsának találod önmagad és a világ létezését, az nem nagy gond; az emberek nagy része átél hasonló epizódot az élete folyamán, ami egy idő után teljesen elmúlik.
(Van azonban ennek az állapotnak súlyosabb formája is, amikor valaki idegennek, távolinak, megváltozottnak érzékeli a valóságot és úgy érzi, hogy a valóság, illetve önmaga nem létezik - ez már a derealizáció, illetve deperszonalizáció orvosi kezelést igénylő kórképe.)
2/10 anonim 

válasza:

Én is sokszor érzek így, sokszor gondolkodok a valóságon, létezésen, öntudaton
3/10 anonim 

válasza:

Nekem inkább az a furcsa és ijesztő, hogy egyszer meghalunk és onnantól kezdve NEM LESZ SEMMI, örökre megszűnök létezni....Inkább nem is gondolok rá mert 34 évesen képes vagyok bepánikolni rajta :D
4/10 anonim 

válasza:

3# Őszintén? Szerintem ez a legjobb dolog, ami történhet velünk, egy végigszenvedett élet után az örök nemlét.
5/10 anonim 

válasza:

Hát nem tudom, én szeretek élni úgyhogy nem vágyom erre.
6/10 anonim 

válasza:

3. Erre én is gondoltam sokat. De aztán rájövök, hogy nem rossz, mivel azért rossz valami, mert megtapasztaljuk. De halál után nincs tudat ami ezt megtapasztalja. Halál után semmivé válunk, de nincs garancia arra, hogy ez végleges, hiszen születésünk előtt se léteztünk, most mégis itt vagyunk, miért ne történhetne meg megint?
7/10 anonim 

válasza:

Nekem pszichotikus allapotomban voltak ilyen gondolataim
8/10 anonim 

válasza:

Az baj hogy nem tudjuk hogy hol vagyunk és mikor
Mert mondjak hogy Fold bolygo meg univerzum meg evszam, datum
De semmi bizonyitek nincs ra hogy ez tenyleg igy van
És amit mondanak azt elhisszuk
9/10 anonim 

válasza:

Én is sokszor gondolok erre. Én mondjuk pont emiatt is teszek magasról arra, hogy pl. ki mit gondol rólam, vagy hogy a társadalom szerint hogy kéne élni. Mármint, nem vagyok egy “lázadó”, diplomáztam és jó munkám van meg tisztességesen élek, de pl. én 28 évesen is inkább szeretem falni a pasikat, semmint gyereket szülni :D És le se szarom, ki mit gondol erről. Úgyse számít semmi, egyszer meghalunk és csá.
10/10 anonim 

válasza:

Szia! Nekem sokszor, még fel is vetettem nemrég valakinek, hogy itt mindent mindenki természetesnek vesz és másnak ez miért nem zavaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!