Hogy lehetne népszerűbbé, elismertebbé, megbecsültebbé, társadalmilag elfogadottabbá tenni az inceleket?
Olyanok ne írjanak, akik szerint ők ezt nem érdemlik meg, ez a kérdés nem hozzátok szól.
Az sem érdemi válasz, hogy ha ezt akarják, akkor ne legyenek incelek, legyenek "normálisak".
De az ilyen válaszokon kívül minden értelmes ötletet szívesen fogadok.
Szerintem azok, akik állatként gondolkodnak az embertársaikról (a nőkről), nem érdemelnek társadalmi megbecsültséget. Sorry not sorry.
Én nagyon sajnálom, hogy ennyi fiatal pasi van, aki szűz/nem szexel. Tényleg. Csak tökjó lenne, ha nem a csúnyaságukra meg a vékony pénztárcájukra fognák a sikertelenséget, hanem belátnák, hogy a személyiségükben van a hiba. Mert a legtöbb esetben tényleg abban van.
Ha nem tudnak tiszteletet, empátiát, megértést mutatni, akkor egész egyszerűen nem alkalmasak emberi kapcsolatokra (ez egyébként nem csak az incelekre, hanem nyilván bárkire igaz). És nem azért kell empatikusnak, megértőnek meg tiszteletteljesnek lenni a másikkal, mert akkor majd megdughatom (nice guy szindróma), hanem azért mert belátom, hogy ez nekem is érdekem, mert így fejlődik egy kapcsolat.
Én is rettenetesen sokat csalódtam a másik nemben, de eszembe se jutott soha olyan, hogy valakit tárgynak tekintsek, és csak a testéért jöjjek össze vele, rajta töltsem ki a frusztrációmat, amit más ugyanolyan nemiszervvel rendelkező emberek okoztak.
Az a baj hogy nagyon nehéz elfogadni az inceleket akkor, ha jól belédrúgnak amikor segíteni akarsz nekik. Tisztelet a kivételnek, mert biztos vannak olyan incelek akik nem nőgyülölők, és nem értenek egyett az incel ideológiákkal, de ilyen csak elvétve van, és ritka is.
Ez kicsit olyan mint segíteni akarni egy részegnek miközben az ordítozva, késsel hadonászva megy feléd. Ők maguk sem akarnak segíteni magukon, így meg teljesen biztos hogy mi sem fogunk tudni. Illetve, a normál emberek elég hamar bele tudnak fáradni az incelekbe, főleg ha nagyon földtől elrugaszkadott dolgokat mondanak.
Amit a #3-as válaszoló felsorolt pont ilyenek, én is találkoztam ezekkel a dolgokkal. Nők tárgyiasítása és lekicsinylése, egy nőnek csak 30 alatt van értéke mert csak addig termékeny, a nők ösztönylények akik a Chad-ek után szaladnak csak, a rosszfiúkat szeretik, stb stb.
Így meg nyílván nem sok ember akar segíteni nekik (Eleve nem is tudnak).
Eleve úgy tetted fel a kérdést, hogy egy csomó lehetőséget kizártál, amik a témához tartoznak. Azért, egy réteget, akik nem képesek kommunikációra, elzárkóznak és magukon kívül senkivel sem törődnek, elég nehéz lenne népszerűvé tenni...
Amúgy valóban pszichológiai esetek, egy részüket lehet sajnálni, de ettől nem lesz senki népszerű. Elég abszurd, hogy az legyen. Viszont, a többségük egyszerűen lusta és rosszindulatú.
Amúgy egy tuti megoldás: Legyenek jó pasik és máris népszerűek lesznek! :D
Elég szomorú azt látni, hogy a felvilágosult modern világban, mikor az emberek nagy része már pontosan látja, hogy mennyi gondot okoznak a mentális problémák, és jól tudja, milyen fontos a segítségnyújtás az ezzel küzdő embereknek, mégis megtagadnák a segítséget, emberi gesztusokat, az elfogadást egy olyan csoporttól, akiken világosan látszik, hogy komoly lelki gondjaik vannak, de mégis sokan inkább azt szeretnék, ha megrohadnának a saját kis poklukban, csak azért mert undorodnak tőlük.
Légyszi ne értsetek már direkt félre, nem az általuk hangoztatott nőellenes baromságokat kellene elfogadni, hanem őket, mint emberi lényeket, akik jobb sorsra érdemesek. Ha szeretet és mentálhigiénés segítséget kapnának, mindjárt nem gondolnák ezt a sok hülyeséget.
"jól tudja, milyen fontos a segítségnyújtás az ezzel küzdő embereknek, mégis megtagadnák a segítséget"
Öhm... Amúgy miről beszélsz? Senki sem tagadta meg. Joguk van pszichológushoz elmenni, DE még itt is kaptak egy csomó jó tanácsot. Aztán tojnak rá. Ez már döntés kérdése.
És azért mondanak rájuk negatívan sokat, mert ők is ezt teszik. Ha odamegy hozzád valaki és szájon vág, te mit csinálsz? Megölelgeted? Ne viccelj már...
Nem kell segíteni nekik.
Inkább azzal van baj amikor a társadalom összemossa a társkeresésben sikertelen embereket az incelekkel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!