Vannak a krízismenedzserek, coachok, mindenféle okosok akik másoknak megmondják a "tutit", hogy jobban menjenek a dolgaik, ezek miért nem mennek el egy jól fizető nagy céghez vezérnek, tulajnak messze jobban fizetettek, megbecsültebbek lennének?
Mert lehet pont ebből lett elegük?!
Sokan megcsömörlenek a multitól. Lehet tolni egy ideig, de egy bizonyos szint felett hamar ki tud égni az ember!
Sokaknak jobb a háttérben coach-kodni, business-, és/vagy executive vonalon. Hogy miért?
Mert a coach felveszi a nagy manit, a többi meg, hogy jó/rossz dolog történik a coacholt vezető által, az az ő dolga. Tehát pont, hogy a felelősség nem vállalása végett coach sok ember manapság.
Akkor egy ilyen legyen vezető?
Nem mondom meg a "tutit". Ha barmilyen hasonló coach, pszichológus stb megmondja mit kell csinalnod, az nem jó szakember.
A tanulmányaim, tapasztalataim, olvasmanyaim, képzéseim alapján egy objektív, másik látásmodot nyujtok az adott problémára. Nem tudom hogy kell elvezetni egy vallalatot mert ahhoz a ceo ert, de én segitek neki feldolgozni a stresszt, javitani a kommunikáciojat, könnyebbe tenni a döntesopzatalt, megvaltoztatni a károsan berögzült szemléletmodot mert ahhoz meg én értek.
És még két dolog:
És több szabad idejük lenne - nem, így sokkal több van mint vezetőként plusz én osztom be
nem kellene sok zűrös helyzettel, alakkal kinlodniuk - de en szeretek. :)
Mert akkor csinániuk is kellene valamit...
Ez az egész coaching egy hatalmas átverés. Gyakorlatilag ugyanaz, mint ami régen az Amway és társai MLM-szervezeteiben működött, csak itt már eljutottak arra a szintre, hogy nincs termék és valódi üzlet mögötte, csak a körítés... Egy olyan üzlet, ahol a semmit adják el.
AlexFly!
Bántott valamelyik vagy irigység szól belőled.
Nem tudom vettél igénybe ilyen szolgáltatást vagy csak vagdalkozol?
Nekünk volt konfliktuskezelő tréningünk, nagy ügyfélforgalmat bonyolító cégnél dolgozunk.
És bizony hatalmas segítség volt amit ott kaptunk, teljesen máshogy tudunk állni a problémásabb ügyfelekhez.
Az egész egy önismereti tréninggel kezdődött amit mindenkinek kötelezővé tennék annyira jó volt. Fele ennyi érzelmi roncs lenne az országban, mert képes lenne felismerni az ember, hogy a hiba a saját készülékében van!
"@6: pontosan. De ebből a nettó hülyeségből elég jól meg tudnak élni..."
Ha olyan könnyű és jól fizet, miért nem csinálod? Utána szét is oszthatod a rászorulók között a hatalmas bevételeidet és akkor az sem lehet érv, hogy "csak mert túl erkölcsös vagyok ehhez".
Én csak egy, azaz 1 dolgot nem értek ebben a coaching dologban:
Ha Mo.-n ma már nagyon sok ilyen szakember:) van, akkor a cégekben, kisvállalkozásokban, vagy csak egy egyszerű magánember példáját nézve, miért van mégis ilyen rengeteg rossz életszemléletű család, ember, rossz munkahely, munkahelyi közeg?
Ha annyira sikeresek lennének, akkor sokkal több boldog ember lenne Mo.-n, és nem az öngyilkosok, alkeszok országa lennénk...
Tehát innen nézve igen, a maniról szól ez az egész (is), tartalom nélkül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!