Vannak a krízismenedzserek, coachok, mindenféle okosok akik másoknak megmondják a "tutit", hogy jobban menjenek a dolgaik, ezek miért nem mennek el egy jól fizető nagy céghez vezérnek, tulajnak messze jobban fizetettek, megbecsültebbek lennének?
Az általam ismert coach könyvek és módszertanok első és legfontosabb szabálya, hogy a coach nem ad tanácsot, nem ad át érték rendet, hiszen a coaching szemlélet lényege a coach szempontjából az "én megközelítés" helyett a " te megközelités" alkalmazása. Ami működik az egyik embernél (coach), az nem feltétlenül működik a másiknál (ügyfél).
Nem vagyok coach, viszont most kezdtem el foglalkozni coaching módszer tanokkal, és én egy elég összetett folyamatnak látom.
A coach leginkább egy túra vezető: ha van irányod, segíthet oda eljutni, de nem gyalogol hegyetted, nem rángat ki az otthonodból. Ha nincs irányod, segíthet megtalálni. Módszertanokkal segít, de ez a Te utazásod.
Voltál amúgy coachnál, pszichologusnál, terápiás szakembernél? Elképzelhető, hogy más tapasztalatokat élnél meg, ha nyitsz effelé, mint amit most gondolsz erről. Én mindenkinek ajánlom (Persze nem minden ügyfél-téma-szakember együtt állás működik hatékonyan, érdemes megkeresni azokat a lehetőségeket, amik az adott élet útján leginkább segítik az embert)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!