Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Vannak a krízismenedzserek,...

Vannak a krízismenedzserek, coachok, mindenféle okosok akik másoknak megmondják a "tutit", hogy jobban menjenek a dolgaik, ezek miért nem mennek el egy jól fizető nagy céghez vezérnek, tulajnak messze jobban fizetettek, megbecsültebbek lennének?

Figyelt kérdés
És több szabad idejük lenne, nem kellenek sok zűrös helyzettel, alakkal kínlódniuk, ha olyan okosak, hogy másoknak adnak észt ők miért elégszenek meg ilyen kínlódós, küszködős foglalkozással, miért nem ők irányítják a világot?
2020. jan. 8. 18:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Arra az átlagemberre gondolsz, aki egy könyvet sem olvas el évente, de azért magabiztos véleménye van a világ minden dolgáról?
2020. jan. 9. 17:36
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
10 mondjuk mert az orszag kb 90%-a még soha nem járt segítő szakembernél, vagy ha járt is akkor utána ugyanazt az eletmódot folytatta mint addig.
2020. jan. 9. 17:40
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Az általam ismert coach könyvek és módszertanok első és legfontosabb szabálya, hogy a coach nem ad tanácsot, nem ad át érték rendet, hiszen a coaching szemlélet lényege a coach szempontjából az "én megközelítés" helyett a " te megközelités" alkalmazása. Ami működik az egyik embernél (coach), az nem feltétlenül működik a másiknál (ügyfél).

Nem vagyok coach, viszont most kezdtem el foglalkozni coaching módszer tanokkal, és én egy elég összetett folyamatnak látom.

A coach leginkább egy túra vezető: ha van irányod, segíthet oda eljutni, de nem gyalogol hegyetted, nem rángat ki az otthonodból. Ha nincs irányod, segíthet megtalálni. Módszertanokkal segít, de ez a Te utazásod.

Voltál amúgy coachnál, pszichologusnál, terápiás szakembernél? Elképzelhető, hogy más tapasztalatokat élnél meg, ha nyitsz effelé, mint amit most gondolsz erről. Én mindenkinek ajánlom (Persze nem minden ügyfél-téma-szakember együtt állás működik hatékonyan, érdemes megkeresni azokat a lehetőségeket, amik az adott élet útján leginkább segítik az embert)

2020. máj. 6. 15:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!