Vettem egy négyes sírhelyet, de idegesít egy dolog, én vagyok a rossz?
Már 1 éve vettem, négyes sírhely, ami azt jelenti, hogy 4 koporsó és 8 urna temethető oda. Sajnos eladott sír volt, mert a rokonok nem hosszabbították meg. Én mindig úgy sajnálom az ilyet, de muszáj volt valamilyet vennem, mielőtt betelik a temető, és ez volt jó áron.
A négyes sírhelyben elvileg egyetlen egy ember van eltemetve. Exhumálással kértem, ki is fizettem, de nem tudom, megcsinálták-e, mert 1 évig nem jártam arra. Ennek utána fogok nézni.
Rendes sírkő van rajta, és a sírkőre még mindig ki van írva annak a személynek a neve. Ezt tervezem lebontatni.
S most jön a lényeg: ahogy 1 év után kimentem oda, láttam, hogy halottak napjára ez a személy is kapott mécseseket. Mintha meg sem vettem volna. Furcsa is nekem a sír: mintha hozzá se nyúltak volna, hiába fizettem ki az exhumálást.
Mindenki azt mondja a környezetemben, hogy ez engem ne zavarjon, a sírkövet se bontassam el a névvel, mert milyen ember vagyok már, amíg nincs szükségem a sírra (hármunknak vettem), addig hadd járjanak ki oda emlékezni továbbra is a rokonok.
Meg ha meg se történt az exhumálás, akkor örüljek neki, mert az végső soron kegyeletsértés, addig hadd maradjanak, míg nekünk nem kell a hely. Biztos én se örülnék neki, stb, stb.
Most komolyan, én érezzem magam szrul? Én vagyok a rossz, amiért igenis zavar, hogy ugyanaz van, mintha meg se vettem volna? És mi van, ha most majd gyakrabban megyek ki rendbetenni, hogy ne egye meg az idő, erre majd valakit majd ott találok, aki esetleg ugyanúgy rendbe akarja tenni? Nagyon kellemetlen helyzeteket tud előidézni.
Tényleg hagynom kéne?
2 lehetőséged van
- vagy az az erősebb, hogy márpedig te kifizetted és exhumálják az idegent, és akkor el kell nyomni a rossz érzéseket
- vagy nagyvonalú leszel és min. az első családi temetésig nem nyúlsz a sírhoz. Így sem "ugyanaz van, mintha meg se vetted volna", mert most már nyugodt lehetsz afelől, hogy a ti családtagjaitoknak hol lesz a nyughelye. Ezt már nem veszi el tőletek senki.
Elvileg azt is meg lehetne tenni, hogy mivel van 4+8 hely és jelenleg csak 3 fővel számolsz, akár még benn is maradhatna a már eltemetett, de teljesen megértem, ha nem akarsz egy idegennel "osztozni" a síron. Ugyanezt a felirattal is "el lehet játszani". Akár elkülönülve hagyni egy emléktáblát, de megértem, ha ezt sem akarod. Vagy nem bolygatni a halottat, de nem hagyni táblát, az is egy járható út.
A te döntésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!