Milyennek számít a 125 feletti IQ?
Csináltam egy tesztet, nem tudom megbízható-e, mennyire pontos, de azt kaptam, hogy 125 feletti az IQ-m. Az oldal amin csináltam az IQ tesztet, az egy Mensa IQ teszt nevű oldal volt.
Íme egy kép az eredményről: [link]
Azért, mert relatíve magas az IQ-d, még nem pótolja a hiányzó lexikális tudást, és hát, valljuk be, elég sok marhaságot írtál, pontosabban irtatok, szóval ezen most szépen végigmegyek.
"Csináltam egy tesztet, nem tudom megbízható-e"
A Mensa teszt az egyik legmegbízhatóbb, nemzetközileg elismert teszt.
"Ez a teszt azt méri,hogy komplex feladatokat milyen gyorsan oldasz meg. Pont."
Nem ezt méri, mivel itt nem beszélünk komplex feladatokról és egy bizonyos szint felett a sebesség sem releváns, amíg az adott időn belül maradsz.
"Ha okos vagyok, akkor miért ne dicsekednék el vele?"
Ettől önmagában nem leszel okos.
Ahhoz hogy ezt a logikai képességet felhasználd, lexikális ismeretekre is szükséged van, ami láthatóan jelenleg nincs, pontosabban nem elég.
"Az intelligens ember ismérve,hogy nem dicsekszik mert tudja"
Ez szintén nem igaz.
Ha valakinek van értelmesebb, akkor tudja, hogy van kevésbé értelmesebb, de jelenleg mindenki azt hiszi magáról, hogy értelmes.
Ezek a "papírok", pedig elég jók bemutatni egy-egy kevésbé értelmesnek, hogy azért mert mindkét félnek van érettségije, még nem feltétlenül ér mindkettőjük szava ugyanannyit.
"ezek a mensa tesztek szart sem érnek csak e pénisz növelésre jó"
Egyébként de, ezek elég jók. A mensa az egyik legjobb.
"Itt kamu szagot érzek, a mensa teszt nem ad 132 pontot, 125 a max."
És itt jön szembe, amikor tudatlan vagy és csak arra használod a ezt a teszt eredményt, hogy tudás nélkül önbizalmad legyen.
A mensa-nak 2 tesztje van, egy online és egy offline. Az offline a hivatalos.
Az online teszt 125-ig még, míg az offline teszt 135-ig. A 135-ös eredménnyel az IQ-d magasabb, mint az emberek 99%-ának. Mensa tagsághoz pedig 130-as eredmény kell.
Szóval 132-es eredményt is el lehet érni az offline, fizetős teszten.
"Ez a teszt szeret jobbra értékelni, mint amilyen vagy"
Nem. Nem jobbra értékel, max nem olyan pontos, illetve ha tippelsz, akkor véletlenül lehet sikered.
"140 feletti IQ már "zseni" - nek számít."
Definiáld a zsenit.
A mensa tagsághoz, vagyis hogy a társadalom felső 2%-ában legyen valaki elég a 130-as is.
"198,4-es IQ-val rendelkezik"
Na, ez egy másik dolog, ami egyébként jól bizonyítja, hogy tudatlan vagy.
Az IQ, mint érték, önmagában nem jelent semmit, mivel szóráshoz van kötve.
A régi mensa teszt pl. 24-es szórással mért, vagyis ha azon 148-as eredményt értél el (2 szórásnyira az átlagtól), akkor az ugyanolyan eredmény, mint a mostani tesztjén a 130-as.
Ezért nem dobálózunk random számokkal. Ha IQ-t írsz, akkor szórást is érdemes említeni, vagy azt, hogy a társadalom hány százalékába tartozik az adott személy.
"Csak hogy tudd, Einsten-nek volt 160 IQ-ja"
Ebből meg neked látszik, hogy közöd nincs az egészhez, mivel nem tudjuk, hogy milyen szórásról beszélsz.
Mellesleg ennél még viszanylag könnyű magasabb IQ-t produkálni.
"Elérem a maximum eredményt és az szerinted "átlagos""
Az online teszten a maximumot, amiről lehet tudni, hogy még nem kifejezetten magas.
"az átlagos az 100-110 között van"
Ez a kijelentés megint jól mutatja, hogy nem vagy valami okos.
Az átlag IQ 100. Nem 100 és 110 közötti. A 100-as IQ-nak pont az a definíciója, hogy átlag.
#21, a pontjaidra amik rólam szólnak válaszolok:
#3: Még nem csináltam egyetlen egy IQ tesztet sem ezen kívül, honnan tudnám, hogy a Mensa megbízható-e, egyrészt ezért is írtam ki a kérdést.
#5, #6: Ez az egész dicsekedés dolog provokációból ered, mivel a válaszolók többsége képtelen volt normális választ adni, így reagáltam a válaszokhoz hasonló értelmi szinttel, úgy látszik sokan rá is haraptak.
#12, lehet van többféle teszt, ezt sem tudtam. De az illető azt írta, hogy 5. próbálkozás után érte el a 132-t, oda van írva, hogy egy próbálkozás után várni kell egy évet, mivel hasonló kérdések vannak. Tehát az, hogy addig csinálod amíg magas pontot nem ad ki, majd ezt közzé is teszed, ez nem egy magas IQ szintre utal, tehát nincs érdemi jelentősége a válasznak amit írt.
#16, #18 a válaszomat egy cikkből másoltam ki, amit a válaszolónak üzentem aki szerint 180-as az IQ-ja. Szerintem közöd sincs az egészhez, de itt mindenki aki írt valamit az IQ-járól, senki sem írt semmilyen szórást, tehát akkor mindenki hülye a véleményed szerint, még a 180 IQ-jú emberkénk is.
#20, ebben tévedsz, ez azt mutatja, hogy te nem vagy okos. A 100-110 tényleg rossz, mert 85-115 az átlag tartomány.
"Psychologists revise the test every few years in order to maintain 100 as the average. Most people (about 68 percent) have an IQ between 85 and 115."
Az lehet, hogy ennek az átlaga 100, de én tartományt adtam meg, nem pedig konkrét számot és ez a tartomány beleesett az átlagba, te meg itt számról beszéltél, amikor én meg tartományról, ez alapján "nem okosnak" tartani valakit, ez sokat elárul rólad és az intelligenciádról.
"Még nem csináltam egyetlen egy IQ tesztet sem"
Akkor nem kell az IQ tesztekről állítani semmit. Senki nem kényszerített arra, hogy azt állítsd pl., hogy az átlag IQ 100 és 110 között van.
"De az illető azt írta, hogy 5. próbálkozás után érte el a 132-t"
A mensa 5 évnék régebbi szervezet, szóval technikailag ez is lehetséges.
"a válaszomat egy cikkből másoltam ki"
Feltételeztem, csak azért nem másolgatunk agyatlanul, mivel a cikkek többségét sem olyan ember írja, aki ért hozzá és így terjed a hülyeség.
"itt mindenki aki írt valamit az IQ-járól, senki sem írt semmilyen szórást, tehát akkor mindenki hülye a véleményed szerint, még a 180 IQ-jú emberkénk is"
Tekintve, hogy a Mensa-s tesztről beszéltünk, aminek jelenleg 15-ös a szórása, így pont, hogy elképzelhető, hogy mindenki ennek megfelelően írt.
Viszont ha random idézel egy cikkből valamit, akkor az már nem fog automatikusan alkalmazkodni a 15-ös szóráshoz.
"ebben tévedsz, ez azt mutatja, hogy te nem vagy okos. A 100-110 tényleg rossz, mert 85-115 az átlag tartomány."
Nem tévedek. Tudom, hogy igazam van. Én évek óta Mensa tag is vagyok. Én kimaxoltam az offline tesztet is.
Az átlag 100, amiről te beszélsz, az nem átlag, hanem a normális IQ.
És ha nem lennél teljesen ostoba, akkor tudnád, hogy még a mensa oldalon is le van írva:
"az átlaghoz 100-as IQ-t rendelünk"
Forrás: [link]
"Az lehet, hogy ennek az átlaga 100"
Nem lehet, ez egy tény. A 100-as érték úgy van meghatározva, hogy az az átlag.
"ez a tartomány beleesett az átlagba, te meg itt számról beszéltél"
Az átlag egy szám és nem egy tartomány.
Ez általános iskolás tananyag. És mielőtt ostoba módon ebbe is belekötsz, mérnökként dolgozom, szóval tudom, miről beszélek.
A 85 és 115 közti tartomány számít normális IQ-nak.
"ez alapján "nem okosnak" tartani valakit, ez sokat elárul rólad és az intelligenciádról."
Itt te vagy az egyetlen, aki az IQ-jával akar vitát nyerni, miközben lószart nem tudsz az IQ-ról és te próbálsz olyanokat kioktatni, akik pedig tudják miről beszélnek.
Tessék, itt olvashatsz arról, hogy az átlag egy szám és nem intervallum:
A fentebbi linken pedig az IQ-ról olvashatsz, ahol elég egyértelműen leírják, hogy az átlag 100.
"Tekintve, hogy a Mensa-s tesztről beszéltünk, aminek jelenleg 15-ös a szórása, így pont, hogy elképzelhető, hogy mindenki ennek megfelelően írt."
Értem, viszont csak nekem nincs igazam, mert velem vitatkozol, de mindenki más jót írt.
Ennél tovább nem is olvastam, ez itt meggyőzött engem, te csak vitatkozni akarsz velem a szabadidődben.
“Nem ezt méri, mivel itt nem beszélünk komplex feladatokról és egy bizonyos szint felett a sebesség sem releváns, amíg az adott időn belül maradsz.“
De igen. Azt méri,hogy ezeket a KOMPLEX feladatokat milyen gyorsan oldod meg.
Nagyon is méri az időt. :)
"Értem, viszont csak nekem nincs igazam, mert velem vitatkozol, de mindenki más jót írt."
Nem, a többieket is lehülyéztem, de te voltál olyan okos, hogy belekötöttél nevetséges indokokkal.
"Ennél tovább nem is olvastam, ez itt meggyőzött engem, te csak vitatkozni akarsz velem a szabadidődben."
Tessék, értelmes ember ilyet nem ír, mert ez érvelési hiba.
"De igen. Azt méri,hogy ezeket a KOMPLEX feladatokat milyen gyorsan oldod meg."
Nem, mivel akkor számítana, hogy 19 perc alatt vagy 21 perc alatt oldom meg, miközben nem számít. Az számít, hogy a félórás idő kereten belül oldjam meg.
Ezzel tehát cáfoltam az első marhaságodat.
És nem, itt nem komplex feladatok megoldását vizsgálja, hanem azt, hogy ha van egy prezentált világ, annak az adott világnak a logikai rendszerével, akkor felismered-e ezt a logikai rendszert.
Valójában a feladatok egyszerűek, kifejezetten könnyen érthető a felépítésük. Ennek az az oka, hogy semmilyen előképzettségre ne legyen szüksége a kitöltőnek, vagyis olvasás nélkül is értse a feladatot.
Én érvelek veled ellentétben.
Amúgy érvelési hiba, mivel terelsz.
Harmadrészt, nagyon aranyos, ahogy eddig mindenkivel vitáztál, akiről egyértelműen látszódott, hogy szintén ütödött, de amint jön valaki, aki nem ostoba azzal már egyből nem vitázol. :D
Te miből gondolod,hogy nem vagy ostoba?
Manapság szeretnek az emberek egyéni pszichológust játszani.
Mintha nem is tudom te ki lennél és teszed a fejedet folyamatosan.
Kicsit sok fókuszcsoportot néztél szerintem. :)
Szépen sorban végigmegyek a kommenteden a kedvedért.
"Te miből gondolod,hogy nem vagy ostoba?"
Minden jel erre utal.
Vegyük a mostani beszélgetést. Engem nem cáfolt senki, viszont én még forrásokat is hoztam az állításaimra.
Most lehetek ostoba, de ha nem mutatott rá erre senki, akkor is az azt jelenti, hogy legalább itt mindenkinél okosabb vagyok és max az átlaghoz képest lehetek ostobább.
Ez a könnyebben ellenőrizhető dolog. Most nyilván én is sorolhatnám, hogy milyen végzettségem, papírom van innen-onnan, de az nem ellenőrizhető.
"Manapság szeretnek az emberek egyéni pszichológust játszani."
Melyik állításom utalt erre?
Az előző kommentben - gondolom erre utalsz -, tettem megjegyzést a vitánkra, ez az első 2 mondat. Illetve megjegyeztem, hogy valamiért velem nem, míg mindenki mással vitázik annak ellenére, hogy nem kötözködöm jobban, mint bármelyik más beszélgető partnere.
Ezek egyike se olyan megjegyzés, amit pszichológus tenne. Ha szeretnék ilyesmit tenni, akkor inkább azt fejtegetném, hogy milyen lelki sérüléseket szerzett otthon/iskolában, ami miatt ilyen szinten külső megerősítésre szorul, hogy random embereknek mutogatja a mensa tesztjét.
"Mintha nem is tudom te ki lennél és teszed a fejedet folyamatosan."
Egy értelmes ember, ennyi, semmi több.
Vakok között félszemű a király. Nyilván nem kell megerőltetnem magam, ha valaki a 125-es IQ tesztjére veri magát.
De normális esetben (értsd. saját ismerettségi körömben) természetesen ennél képzettebb, értelmesebb emberek vannak, akik pl. tisztában vannak azzal, hogy az átlag, az nem egy intervallum.
"Kicsit sok fókuszcsoportot néztél szerintem. :)"
A nullánál lehet kevesebbet nézni? Mesélj, akkor te mennyit néztél? Mínusz 5-öt? :DDD
Viccet félretéve, tényleg nem nézek. Láttam pár videóját az elején, azóta semmit, mivel nem elég értelmes, hogy megérje nézni. Nyilván, egy átlagos embernél értelmesebb, de rettentő nagy marhaságokat is mondott már, ami miatt nem éri meg nézni, legalábbis nekem.
Hgoy leegyszerűsítsem neked. Olyan általános dolgokat mond, ami az átlag magyarnak nem triviális és nekik tényleg fel kéne fogniuk, de nekem unalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!