Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Erős dohányos a szomszédom....

Erős dohányos a szomszédom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ausztriában élek albérletben.

Mindenki most költözött be mert újépítésű a lakás.

Az alsó szomszédaim török láncdohányosok.

Undorítóan áll a füst folyamatosan és minden felszáll hozzám.

Az a baj,hogy a szerződésembe bele van ír a,hogy folyamatosan szellőztetni kell,hogy ne penészedjenen a falak, de így nem tudom nyitva hagyni pár órára az ablakot mert állandóan bagóznak.

Ha meg bepenészedek az nyilván egészségügyileg sem túl jó, meg majd fizethetem a penésztelenítést a kauciómból.

Sík ideg vagyok.

Én nem akarom a Vermieterrel beszélni hanem először velük.

Szerintetek érdemes?

26/L

2022. okt. 15. 13:22
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is egyre inkább az a gyanúm hogy nem megfelelő az a lakás, és saját érdekedben is költöznöd kéne. Szerencsére csak albérlet, nem vagy hozzákötve, tulajdonosként most sokkal rosszabb helyzetben lennél, ha ezek menet közben derültek volna ki.

Én amikor klasszikus egybeszellőzős panelban laktam, a végefelé már elgondolkodtam hogy lehet lezárom a szellőzőket, állítólag sokan csinálják. Viszlát mások kaja, cigi, és wc szaga. Maximum majd szellőztetek többet az ablakon. Végül nem kellett meglépnem ezt mert egészen más okból, de elköltöztem. A mostani lakhelyemen mindenkinek külön szellőzője van, ég és föld a különbség. Viszont ezt átgondolva láttam meg hogy nálad talán nem is feltétlen a cigarettafüst lesz a legnagyobb probléma, holott átérzem az is nagyon zavaró és egészségtelen lehet.

De a penész! Szóval azt állítottad hogy folyamatosan nyitva kell legyenek az ablakok, ezen kívül még a szellőzőrendszer is be van építve és működik mivel lentről jön már a cigiszag, és a harmadik hogy még déli fekvésű is a lakás ergó napos és nem sötét. Ha ennek ellenére mégis ennyire penészesedés van, akkor ott vmi nagyon nem oké! És a penész még a cigifüstnél is hajlamosabb megbetegíteni, korábban saját okból már tanulmányoztam ezt a témát.

Szoktam kommentelni sok más szomszédos meg lakásos témakörökben, általában maradás és megoldáspárti vagyok a végsőkig, de itt tényleg a saját egészséged érdekében kérlek gondolkozz el a mihamarabbi költözésről!

2022. okt. 16. 12:30
 32/32 anonim ***** válasza:
33%
Hát úgy, hogy az ember a mindennapi életbeli problémáit első körben a családjával beszéli meg.
2022. okt. 16. 12:42
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!