Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Erős dohányos a szomszédom....

Erős dohányos a szomszédom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ausztriában élek albérletben.

Mindenki most költözött be mert újépítésű a lakás.

Az alsó szomszédaim török láncdohányosok.

Undorítóan áll a füst folyamatosan és minden felszáll hozzám.

Az a baj,hogy a szerződésembe bele van ír a,hogy folyamatosan szellőztetni kell,hogy ne penészedjenen a falak, de így nem tudom nyitva hagyni pár órára az ablakot mert állandóan bagóznak.

Ha meg bepenészedek az nyilván egészségügyileg sem túl jó, meg majd fizethetem a penésztelenítést a kauciómból.

Sík ideg vagyok.

Én nem akarom a Vermieterrel beszélni hanem először velük.

Szerintetek érdemes?

26/L

2022. okt. 15. 13:22
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Mi van?
2022. okt. 15. 15:48
 22/32 anonim ***** válasza:
0%
Nem érted?
2022. okt. 15. 16:49
 23/32 anonim ***** válasza:
81%

A 20-as válaszoló idejár kötözködni, vagy csak megkattant?🤷‍♂️

Egyébként, ja, szerintem az penész. Viszont az egyáltalán nem normális hogy újépítésű ház penészedik, rendszeres szellőztetés mellett is, mint írtad.

2022. okt. 15. 22:04
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Beszélj a Verwaltunggal, akitől bérled a lakást.

Nálunk is fennállt ez a probléma - időnként mi is cigizünk, de az max 2-3 szál/hét, alattunk viszont 0-24 szinte.

Küldtünk egy levelet a bérbeadónak (előtte szóltunk párszor a családnak, hogy ez annyira nem oké, mert gyakorlatilag az erkélyünket sem tudtuk használni emiatt), ők pedig egy hivatalos felszólítást.

Ha a szép szó nem elég... bocs. Azóta megszűnt a láncdohányzás.

2022. okt. 16. 10:48
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Az viszont nem normális, hogy penészednek a falak. Keress új lakást a saját egészséged érdekében.
2022. okt. 16. 10:49
 26/32 A kérdező kommentje:

Uh szuper..

Jó tudni,hogy akkor nem hiába írtam meg az E-mail-t.

Viszont esküszöm..lehet beképzelem mert teljesen rászorongtam erre a témára de már a lakásomban érzem a szagot.

Kint viszont mintha abbahagyták volna.

Lehet,hogy már a lakásukban cigiznek és az feljön a szellőzőn?

Egész nap gyertyázok mert büdös van.

Földszinten laknak.

Miért nem lehet kimenni a ház elé ha cigiznek?

Én énekelek például és nem hobbi szinten..de én sem kezdek el naponta 30x gitározni itthon.

Hiába tehetem meg mert az én lakásom..nem akarok másokat zavarni.

Más miért nem így gondolkodik?

Miért kell más életét megkeseríteni?

2022. okt. 16. 11:43
 27/32 A kérdező kommentje:

Annyi,hogy a szerződésünkben ugye levan írva,hogy az épületben tilos a dohányzás.

Ha ők ennek ellenére cigiznek azzal nem szegik meg a szerződést?

2022. okt. 16. 11:45
 28/32 A kérdező kommentje:

Ja..meg ugye tegnap mikor beszéltem velük akkor is pöfékelt a csajszi kint a kertben az erkélyem alatt.

A srác nyitotta ki az ajtót.

Bemutatkoztam ki vagyok és mondtam,hogy nagyon zavar,hogy nem tudom kinyitni az erkélyemet,hogy szellőztessek.

Kint vannak az erkélyen a ruhák és büdösek lesznek.

Egyből rávágta,hogy mindenki cigizik az épületben nem csak ők, meg,hogy az sem megengedett,hogy én a ruháimat az erkélyen szárítsam.

Valóban bele van írva a szerződésbe. De na haragudjanak már meg..miattuk nem tudom az ablakomat kinyitni ha mosok.

Alapból tök nyirkos és meleg a lakás lévén,hogy déli fekvésű. Egyből visszatámadt,hogy nem száríthatom a ruháimat kint.

Akkor hol szárítsam? Bent? Úgy,hogy nem tudom az ablakot kinyitni miattuk,hogy beengedjem a levegőt?

Tényleg én alapvetően nagyon toleráns vagyok..nem zavar a zaj,gyereksírás meg igazából semmi.

De az erkélyemet nem tudom használni.

Végül azt mondta,hogy “megnézi mit tehet”.

Remélem nem bent cigiznek mert akkor csak rosszabbat tettem ezzel az egésszel.

2022. okt. 16. 11:53
 29/32 anonim ***** válasza:
59%
Költözz el, az istenért! Anyukád nem mondta? Ez a lakás nem megfelelő. Ennyi.
2022. okt. 16. 11:58
 30/32 A kérdező kommentje:
Hogy jön ide anyukám?
2022. okt. 16. 12:22
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!