Titeket befolyásol az infláció és a háborús helyzet a gyerekvállalásban?
...ami egyre inkább úgy tűnik eszkalálódik, de legalábbis nem sok kilátás van a gyors rendeződésre. Az árak egyre gyászosabbak, üzemanyag még van de ki tudja meddig és mennyiért, szintúgy a gáz. Tűzifát is egyre több helyen nem lehet kapni, ami van az aranyáron. Ha az ember korszerűsítené az ingatlanját az megint egy vagyok és rövid időn belül biztosan nem lesz meg.
Érdemes ilyen információk tudatában mégis elgondolkodni a gyerekvállaláson?

Mondtál ezer dolgot, melyikre kellene rákeresnem?
"Mert az, hogy megszűnünk létezni, nem alternatíva az életet nézve."
Egyrészt: miért ne lenne alternatíva? Nem csak az ember él a bolygón.
Másrészt: ne aggódj, nem fog kihalni a fajunk csak mert az értelmesebb része az embereknek felelősen gondolkozik és nem kíván szenvedést az utódainak.

30, senki nem mondta, hog ykötelező.
31, Mélyadaptáció.
Olvasd el:
Egyébként úgy veszem észre, hogy úgy kezelik egyesek a helyzetet, mintha csak a gyermekeink jövőjéről lenne szó. De ez téves. Én tervezek még élni 40-50 évet úgyhgy a saját jövőmről is szó van.
És értem, hogy a Föld bolygónak mindegy hogy mi van rajta, de nekem nem. És szerintem nektek sem, amíg éltek. Ezért furcsa számomra, hogy valaki struccként viselkedve nem gondolkodik azon hogy lehet megoldani a felmerülő problémát.
Azt tökre megértem, ha valaki azt mondja, hogy ő nem mer vállalni gyereket. De ne tegyünk úgy, mintha ez lenne az egyedüli felelős és okos döntés, aki másképp áll a dologhoz az már egyből hülye, felelőtlen.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!