Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Titeket befolyásol az infláció...

Titeket befolyásol az infláció és a háborús helyzet a gyerekvállalásban?

Figyelt kérdés

...ami egyre inkább úgy tűnik eszkalálódik, de legalábbis nem sok kilátás van a gyors rendeződésre. Az árak egyre gyászosabbak, üzemanyag még van de ki tudja meddig és mennyiért, szintúgy a gáz. Tűzifát is egyre több helyen nem lehet kapni, ami van az aranyáron. Ha az ember korszerűsítené az ingatlanját az megint egy vagyok és rövid időn belül biztosan nem lesz meg.

Érdemes ilyen információk tudatában mégis elgondolkodni a gyerekvállaláson?

2022. szept. 23. 13:47
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
90%
Nem. Eddig se akartam es most se 😀
2022. szept. 23. 15:20
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Látom nem olvastad végig amit írtam, szóval bemásolom újra a lényeget:

"Igen, egy ideje jó dolgunk van, de aki azt hiszi hogy ez örökké fenntartható az álomvilágban él."

Mellesleg nem én szabályozom a hőmérsékletet, munkahelyen annyi amennyit biztosítanak, otthon meg annyi amennyit meg tudok fizetni (ami nem lesz sok).

2022. szept. 23. 15:23
 23/34 anonim ***** válasza:
91%

"Ismétlem, "élni kell". Aki nem akar meghalni, annak élnie kell."

Ez teljesen igaz, de nem az öngyilkosság volt a téma. Élni lehet anélkül is hogy szaporodnánk.

2022. szept. 23. 15:24
 24/34 anonim ***** válasza:
91%
"Mutass a történelemben még egy olyan pontot, ahol ezek ennyire könnyen mentek!" Mutatok. 30 évvel ezelőtt minden könnyebb volt, mint most. Nem kellett a klímaváltozással szembe nézni, nem kellett a klímaváltozással együttjáró járványokkal foglalkozni. Aminek még sehol a vége. Oroszország háborúzik a szomszédban. Nem akarok senkit riogatni, de úgy néz ki nagyon komoly válság elé nézünk. Na ebbe szüljön gyerekeket az, aki mer.
2022. szept. 23. 15:28
 25/34 anonim ***** válasza:
0%

Okkkkk, látom egyesek nagyon ráfüggtek erre a szaporodósdira. Én erről nem beszéltem, de mindegy.

22, elolvastam, te is olvasd el mit írtam arról, hogy milyen céljaim vannak az életteret illetően.

Egyébként akit érdekel a klímaváltozás és az, hogy mit lehet kezdeni vele, olvasson utána a mélyadaptációnak. Vagy alkalmazkodunk, vag ymegdöglünk. Én továbbra is fenntartom, hogy nem akarok meghalni.

2022. szept. 23. 15:28
 26/34 anonim ***** válasza:
0%
24 "nem kellett" - de kellett volna. Ha megtették volna, nem tartanánk itt klímailag. Háborúk meg akkor is voltak pl a szerbeknél.
2022. szept. 23. 15:30
 27/34 A kérdező kommentje:

Itt néhány választ olvasva arra gondoltam hogy ugyan régen is születtek gyerekek, de akkor nem volt olyan szintű függés üzemanyagtól, gáztól, egyéb dolgoktól, mint ma. Régebben a mai színvonalhoz képest gyenge körülmények közé vállaltak gyereket, de akkor az volt a normális és nem féltek attól hogy nem kap a gyerek relatív megfelelő neveltetést. A mai világban ez kicsit máshogy néz ki. Hatalmas életszínvonal csökkenés következhet be ha akár megszakad néhány ellátási lánc, vagy arra kelhetünk hogy megjött a behívó. Egyre kockázatosabb biztosítani a megfelelő élet alapfeltételeit is.

Mindettől függetlenül szeretni én is szeretnék gyereket, de engem befolyásol döntésem meghozatalában.

2022. szept. 23. 15:54
 28/34 anonim ***** válasza:
69%

Ha meg elolvastad, akkor miért ignoráltad a lényeget? Igen, van hagyma a hűtőmben és ég a led lámpa ha akarom. Rendben. És? Ennek mi köze ahhoz, hogy ha most születne egy gyerekem akkor már mire középkorú lesz addigra hatalmas problémák lesznek világszerte?

Ja, hogy te komolyan gondoltad hogy építesz a kölyöknek egy napelemes házat és ez megold majd mindent?? :D

2022. szept. 23. 15:59
 29/34 anonim ***** válasza:
0%

28, keress rá arra amit mondtam és megérted.

Egyébként úgy szájalsz, mintha te mondtál volna bármi értelmes alternatívát a jövőre nézve. Mert az, hogy megszűnünk létezni, nem alternatíva az életet nézve.

Persze, régen nem kellett szembenézniük az embereknek olyna problémákkal, ami ránk vár ebben, és a következő évszázadban. De az egyetlen dolog amit tehetünk az az, hogy majd megoldjuk valahogy.

2022. szept. 23. 16:37
 30/34 anonim ***** válasza:
88%
29: ne beszélj többes számba. Majd te megoldod, ahogy akarod. Ha 3 gyereket akarsz, akkor majd szülsz hármat. Nem akadályozunk meg. Ez a te dolgod, ahogy az is az lesz, hogy hogyan tartod el őket. Csak ne legyen kötelező ez a gondolkodás.
2022. szept. 23. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!