Titeket befolyásol az infláció és a háborús helyzet a gyerekvállalásban?
...ami egyre inkább úgy tűnik eszkalálódik, de legalábbis nem sok kilátás van a gyors rendeződésre. Az árak egyre gyászosabbak, üzemanyag még van de ki tudja meddig és mennyiért, szintúgy a gáz. Tűzifát is egyre több helyen nem lehet kapni, ami van az aranyáron. Ha az ember korszerűsítené az ingatlanját az megint egy vagyok és rövid időn belül biztosan nem lesz meg.
Érdemes ilyen információk tudatában mégis elgondolkodni a gyerekvállaláson?
9 "egyre szarabb a helyzet" - a történelemben még soha nem volt ennyire jó dolga az embernek, mint manapság.
10 "élni kell" - a magam életére gondoltam. Nem fogok azért ölbe tett kézzel ülni és várni a terveimmel, a céljaimmal, és leélni az életem egy jelentős részét csak azért, mert most más a helyzet.
Mintha azt mondanád, hogy "most sajnos nem élhetem az életem, mert nem olyan a helyzet. Majd egy következő életben, talán.".
A másik alternatíva az, hogy meghalunk ugyebár.:D Márpedig ha nem a halált ávlasztjuk... akkor élni kell.
"a történelemben még soha nem volt ennyire jó dolga az embernek, mint manapság"
???
Mikor volt ilyen klímaváltozás, nyersanyag- és energiaválság?
Basszus, 30-hoz közelítek, arra készülök hogy már a mi életünkben ritkaság lesz az ivóvíz... Nem még olyannak aki 30 évvel fiatalabb nálam.
Igen, egy ideje jó dolgunk van, de aki azt hiszi hogy ez örökké fenntartható az álomvilágban él.
(Mellesleg ja, marha jó dolga volt a kisgyerekeseknek pl a covid alatt mikor sorra bszták ki őket munkából, stb.)
Némileg igen.
Eddig úgy voltam vele, hogy a következő 10-15 évben biztos nem akarok gyereket, aztán majd meglátom, hogy akkor (40 körül) mit gondolok, lehet-e még egyáltalán, akkor és ott szeretnék-e még, de addig is nem központi téma az életemben, nem érzek rá sürgető vágyat. Most úgy gondolom, hogy inkább egy az egyben lemondok erről és lezárom magamban ezt az ügyet itt és most, fiatalon és vissza sem térek rá, mert nincs mire. Minél inkább tartunk a politikai és gazdasági szélsőségek felé, annál szélsőségesebben gondolkodom én is a témáról. Most, hogy bejött a szívhangtörvény, úgy érzem, karnyújtásra vagyunk az abortusztilalomtól, én pedig egy karnyújtásra vagyok attól, hogy sterilizáltassam magam. Illetve ha ellehetetlenítik a családtervezést, nincs értelme családot tervezni, nincs értelme termékenynek sem maradni, mert egy középosztálybeli embert a nyomorba ránt.
Aki pedig azzal érvel, hogy háború alatt is születtek gyerekek, illetve háború után is: igen, de nem azért akarok 9 hónapon keresztül szenvedni és egy napig vajúdani, vállalva minden szövődményt is, hogy utána a gyerekem fogyóeszköz legyen.
Apám 54-ben született. 6-an voltak testvérek. Ketten nőttek fel.
Igazat adok, PLUSZ régen ez nem annyira volt választás kérdése...
Pontosan. Főleg, hogy a háború alatt nagyon dívott a nemi erőszak is.
13, folyik a víz a csapból, a hőmérsékletet te szabályzod, nem kell tüzet gyűjtani, hogy főzz (sőt, manapság már gáz sem kell hozzá). A világ minden tájáról számrazó étel van felhalmozva 10 percre, csak oda kell menni, ki kell fizetni és eheted is.
Olyan betegségeket, amik 100 éve még halált okozhattak, most egy pirula bevételével megoldjuk. Meg egy csomó betegség eleve meg sem tud környékezni az oltások miatt.
Mutass a történelemben még egy olyan pontot, ahol ezek ennyire könnyen mentek!
És nyugi, én is aggódom a klíma miatt. De azt, hogy az emberi civilizáció lehet eltűnik nem azzal lehe tmegoldani, hogy még mielőtt elérnénk oda, megszüntetjük a faj fenntartását.
Ismétlem, "élni kell". Aki nem akar meghalni, annak élnie kell. Ez a két opció van összesen.
Úgyhogy én élem az életem, aminek része az is, hogy elérem a céljaimat. Pl gyereket csinálok.
De az is célom, hogy felépítsek egy olyan otthont, ahol a gyermekem meg fog tudni élni akkor is, ha az állam nem tud sem áramot, sem vizet szolgáltatni. Gázt eddig sem használtunk:D
Élek, nincs más opcióm, tehát ezt cisnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!