Szerintetek hülye vagyok mert nem akarok gyereket a háború, a Covid, az infláció miatt?
A párom azt mondta szerinte nincs igazam ezzel kapcsolatban, mert nyugodtan lehetne gyerekünk. Ő a lány (31).
Azt mondtam, várjuk meg a telet, és jövő év elején ha nem lesz nagy gebasz a földgázzal, olajjal, Coviddal illetve egyéb előre nem feltétlen látható dolgokkal, akkor mehet a projekt. Hozzáteszem, szeretnék gyereket én is de amíg nem látom azt hogy ezek a dolgok nem rendeződnek legalább részben, addig igyekszem kitolni ameddig lehet. Tudom, már mi sem vagyunk túl fiatalok. Mi a véleményetek?
F33
A gyakoris válaszok alapján fogsz dönteni, hogy lesz-e gyereked?
Szerintem ne vállalj. Ilyen géneket ne örökíts tovább, járulj ezzel hozzá az emberiség törzsfejődéshez.
Teljesen jól látod a dolgokat.
Nem te vagy az egyetlen aki emiatt megkérdőjelezi a gyermek vállalást hidd el.
Én is így gondolom, persze akarok gyereket de ilyen körülmények között, ami most a világban zajlik önzőség lenne a részemről.
Még nekünk is kétes a jövőnk ... persze vannak akiket ez nem érdekel de nekem megszakadna a szívem ha éhezne a babám vagy menekülni kéne vele ha úgy adódik a helyzet. Bármi lehet, nekem meg a lelkiismeretemmel kellene elszámolni amit nem akarok.
Te fel tudsz sorolni érveket ellene, a párodnak van-e mellette bármi érve azon kívül, hogy ő akarja, meg hogy szerinte nyugodtan lehetne?
Gazdasági szempontból nem valószínű, hogy lényegesen jobb lesz a helyzet a közeljövőben, és minimum 18 évre kell tervezni, amikor azt sem tudni jövőre mi lesz. Szerintem nagyon jó anyagi helyzetben kell lenni ahhoz, hogy valaki most bevállaljon egy gyereket.
Mindig voltak nehéz helyzetek, nehéz időszakok. Alig születne meg valaki, ha így döntenének.
A saját helyzeteteket gondoljátok át. Ha kényelmesen éltek, nem hónapról hónapra, akkor oké. És nem is biztos, hogy rögtön vagy hamar összejön a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!